"SEN SEÇİLMİŞ İNSANSIN" DİYE

DOLANDIRICILIK YAPAN SAHTE HOCAYA 10 AY HAPİS

Kayseri´de inşaat işçisini ´Beni Allah gönderdi. Sen seçilmiş insansın. 3 tane kurban borcun var´ diyerek dolandırdığı iddia edilen 45 yaşındaki sanık ´dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık´ suçundan 10 ay hapis, 2 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanık N.E., mağdur İ.Ö. hazır bulundu.
"BİR ANDA ARKAMDAN BELİRDİ"
41 yaşındaki mağdur İ.Ö. başından geçen olayı mahkemede şöyle anlattı: "Nisan ayının sonlarına doğru hafta sonu köyden eve geldim. Arabadan eşyaları indiriyordum. Arkamı döndüğümde biranda sanık karşıma çıktı. Selâmünaleyküm diyerek yanıma geldi. Kur´an´ı Kerim´den ayetler okumaya başladı. Sen seçilmiş bir insansın. Guslün farzı 3´tür, İslam´ın şartı 5´tir. Senin 3 kurban borcun var diyerek bana Kur´an-ı Kerim´i 3 kez öptürdü, kendisi de öptü. Eşim de 300 TL vardı, İslam´ın yerine getirilmesi için 200 TL de daha istedi. Daha sonra 3 kurban parası bedeli benden bin 600 TL daha istedi. Ben de bir hafta içerisinde ayarlamaya çalışacağımı söyledim. Numaramı aldı, bir hafta olmadan aradı ve kurban sana bugün kesildi ya İsmail dedi. Ben de dolandırıldığımı anladım, polise haber verdim. Şahsı çağırdım, polis evde yakaladı. Toplam 700 TL verdim, yakalanınca geri paramı aldım. İlkokul mezunuyum, beni dini duygularla dolandırdığı için Allah´a havale ediyorum."
45 yaşındaki N.E. ise ihtiyacı olduğu için para istediğini belirterek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme başkanının ´Dini bilgin var mı?´ sorusuna ´Hayır´ cevabı veren sanık N.E. beraatını talep etti.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanığa ´dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık´ suçundan 10 ay hapis, 2 bin TL adli para cezası verdi. Mahkeme, sanığın sabıkasız olması nedeniyle cezayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.


Haber Kaynak : İHA

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor

Kayseri’de bayram tedbirleri için 365 personel ile trafik denetlemesi yapıldı

Aranması olan 9 şahıs şok uygulama ile yakalandı

Suç makinesi firariler özel harekat destekli operasyonla yakalandı