SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI KALKAN:

SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI KALKAN:

''28 Şubat postmodern darbecilerinden hemen hesap sorulmalıdır. Kendi tarihi ile yüzleşip hesaplaşamayan, darbecilerden hesap soramayan, darbeleri doğru analiz edemeyen toplumlar, darbeye ve darbecilere boyun eğmiş olurlar''

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Aydın Kalkan, ''28 Şubat postmodern darbecilerinden hemen hesap sorulmalıdır. Kendi tarihi ile yüzleşip hesaplaşamayan, darbecilerden hesap soramayan, darbeleri doğru analiz edemeyen toplumlar, darbeye ve darbecilere boyun eğmiş olurlar'' dedi.

      Kalkan, 28 Şubat darbesinin 15. yıl dönümü sebebiyle bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, Türkiye'de çok partili demokratik hayata geçişten bu yana 1960, 1971, 1980, 1997 ve 2007'de darbeler yaşandığını kaydeden Kalkan, şöyle devam etti:

      ''Bir önceki darbenin hesabını soramadan yeni darbenin şaşkınlığıyla, askıya alınmış demokrasi ve tokatlanarak sindirilmiş millet iradesi dramını yaşamak zorunda bırakıldık. 28 Şubat postmodern darbecilerinden hemen hesap sorulmalıdır. Kendi tarihi ile yüzleşip hesaplaşamayan, darbecilerden hesap soramayan, darbeleri doğru analiz edemeyen toplumlar, darbeye ve darbecilere boyun eğmiş olurlar. Bu acı gerçekleri yaşayan ülkelerden biri de biziz. 28 Şubat süreci, bankaların içini boşaltarak ülkenin ve milletin kaynaklarını talan edip, ekonomik kriz ve çöküntüye sebep olmuş, milli iradeyi yok saymış, milletle hesaplaşmaya zemin hazırlayan derin devlet yapılanmasına da çanak tutmuştur. Oligarşik sistemin toplumu birbirine düşman kılması, imtiyazlı kesimin desteğini alıp diğer kesimlere zulmetmesi, halkın darbecilerden hesap sormasını engellemiştir. Darbeler karşısında bazı yapılar, yaşanan hukuksuzlukları görmezden gelmeye ve çifte standardı sürdürmeye devam etmiştir.''

     Açıklamasında, 28 Şubat postmodern darbesi ve hesabı sorulmayan diğer darbeler nedeniyle elinde bazı yetkiler bulunan kişilerin, halk iradesine dayalı bir düzenin sancılarını çeken ülkeyi kaos ortamına sürüklemek ve bu suretle kendi oligarşik düzenini kurmak maksadıyla Balyoz, Kafes, Eldiven, Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve daha bilinmeyen nice darbe ve eylem planını hazırlamak ve uygulamaya çalışmak cesaretini bulduklarını vurgulayan Kalkan, ''Kendilerinin de bu halkın bir parçası ve bu memleketin evladı olduklarını anlamalılar. Asıl görevlerinin ülkemizi dış düşmanların tehdit ve tehlikelerine karşı korumak olduğunu bilmeliler'' dedi.



Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”