SENDİKA BAŞKANLARI AK PARTİ İL BAŞKANI DENGİZ'İ ZİYARET ETTİ

SENDİKA BAŞKANLARI AK PARTİ İL BAŞKANI DENGİZ'İ ZİYARET ETTİ

Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan ve Diyanet Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu ile sendika üyelerinden oluşan bir grup AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz'i ziyaret etti.

AK Parti İl binasında gerçekleştirilen ziyarete sendika başkanları ile üyeleri katıldı. Ziyarette konuşan Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, öğretmenlere ödenen maaşlarda iyileştirme yapılmasını ve en düşük öğretmen maaşının 2 bin 500 TL olması gerektiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 138 bin öğretmen açığı olduğunu belirttiğini ve şu anda da atamayı bekleyen 250-300 bin civarında öğretmenin olduğunu dile getiren Kalkan, " Bu sorunun giderilmesi için eğitim fakültelerindeki kontenjanların sınırlandırılması gerekir. Atanamayacak insanları oraya alıp da, mezun etmenin bence mantığı yok. Öğretmen atamaları için kaç kişi atanacaksa kontenjan belirlenecek ve ona göre üniversitelere öğrenci alınacak. Bu üniversitelerden mezun olup da atanamayan öğrenciler daha sonra sıkıntı çekiyorlar. Bir başka sıkıntı da 35-40 yıldır da çalışan öğretmenler var. Atama bekleyen öğretmenlerin önünün açılması için bu öğretmenlerin emekli olması lazım diye düşünüyorum. Bir öğretmen düşünün ki 35 yıldır derse giriyor. Bu öğretmen bir öğrenciye ne kadar faydalı olabilir ki, bence faydalı olamaz. Bu öğretmenlerde emekli olursa maaşı düşeceği için emekli olmuyorlar" dedi.

AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de, sendika temsilcilerinin ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirip, bu sorunların konuşularak, çözüm üretilerek aşılacağını belirterek, "Eğitimde olsun, sağlıkta ve SGK olsun bir çok sorunlarımız vardı ama bunlar zamanla çözülmeye başladı. Bu sorunlarda bir anda halledilecek sorunlar değil. Güçlü ekonomimizi daha da güçlendirmeliyiz ki, bu sıkıntıları kökten çözmemiz mümkün olsun. Bu taleplerinizi milletvekillerimiz aracılığı ile yetkili bakanlarımıza ileterek çözümü konusunda takipçisi olacağız" diye konuştu.

Diyanet Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Çalışkan ise, kuran kursu ve imam hatip mezunu binlerce insanın olduğunu belirterek bu insanlara sahip çıkma açısından köylerde ki camilerde görev yapmaları için yerine asılları atanıncaya kadar süresiz vekillik yapmaları talebinde bulundu.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı