ŞENTOP, TALAS´IN İFTAR VE

ŞENTOP, TALAS´IN İFTAR VE

KARDEŞLİK SOFRASINDA

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Talas Belediyesi´nin yukarı mahallelerden Koçcağız´da düzenlediği "İftar ve Kardeşlik Sofrası"nda vatandaşlarla bir araya geldi.
Mahalle meydanındaki programa Şentop´un yanı sıra, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki ve Havva Talay Çalış, Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yarcımcısı Meryem Göka, İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar, İlçe Başkanı Ragıp Dost, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin, meclis üyeleri ve mahalleli katıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, konuşmasına Koçcağızlıların yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramlarını tebrik ederek başladı. Şentop, dünyanın birçok yerinde önemli olaylar, ekonomik krizler, savaşlar yaşanırken, Türkiye´yi 13 yıl sükût adası halinde tutabilmenin kolay olmadığını belirterek, "Biz bu ülkeyi yönetmenin sorumluluğu ve şuuru içinde hareket ediyoruz. 7 Haziran akşamından beri başta Başbakanımız ve Genel Başkanımız olmak üzere bütün arkadaşlarımız büyük bir dikkatle, söyleyeceklerini hassasiyetle seçerek hareket ediyor. Neden? Çünkü sırtında yumurta küfesi olan biziz. Diğerleri konuşup duruyorlar. Onları davet ediyoruz hadi gelen birlikte hükümet kuralım diye biri diyor ´önden siz buyurun´, diğeri diyor ´hayır ben gelmeyim siz buyurun´, ´önce onla yapın, önce bunla görüşün´ filan. Niye? Bu ülkeyi aslında idare etmek kolay değil. Konuşmak, eleştirmek, muhalefet etmek kolay, ama hükümet olmak, iktidarda olmak kolay değil. Fakat biz milletimizin verdiği sorumluluğun gereğini yerine getirmek üzere harekete geçiyoruz. Cumhurbaşkanımız, Başkanımızı görevlendirdi. Pazartesi gününden itibaren görüşmelere başlayacağız, Türkiye´yi hükümetsiz bırakmayacağız. Bu zor zaman ve şartlar altında bu ülkeyi yeniden idare edecek bir hükümeti hep beraber kuracağız. Ha hükümet kurulmadı, seçim olur. Ama bundan önce hükümet kurulması için gayret göstereceğiz" dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, bugünün özel olduğunu ifade ederek, "Bugün 20. mahalle iftarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu süre içinde hep biz iftarların, sahurların, Ramazan´ın bizler için birlik ve beraberliğin zirveye çıktığı önemli zamanlar olduğunu söyledik. Yaptığımız iftarlarda küslerin barışması ve herkesin bir araya gelmesini gördükçe mutluluğumuz artıyor. Bu iftarları özellikle kadınlarımıza addediyoruz. Çünkü yılda bir gün evlerinde yemek hazırlamadan çoluk çocuklarıyla böyle bir ortamda bulunuyorlar." şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, genel merkezin ve belediyelerin uyguladığı bu tür iftarların önemine dikkat çekerek Başkan Palancıoğlu´na teşekkür etti. Koçcağız Mahalle Muhtarı Zekeriya Ülker, iftar sofrasını kendileriyle paylaşan misafirlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından okunan Kur´an-ı Kerim ve edilen dualarla oruçlar açıldı. İftarda vatandaşlarla geleneksel Ramazan şerbeti ve dondurma ikram edildi.

 

 



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor