SERT TEPKİ

SERT TEPKİ

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN FRANSA’YA SERT TEPKİ “FRANSA VE İSRAİL GEREKEN CEVABI ALACAK” Fransız Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımını inkarını suç sayarak cezalandırmaya yönelik olarak önceki gün almış olduğu karar AK Parti Kayseri m

TBMM bulunan tüm milletvekillerinin bir araya gelerek Fransız meclisinin aldığı kararı kınadığını dile getiren Ak Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Türk milletinin bırakın soykırım yapmayı bir insanın ölümüne bile sebep olmadığını söyledi. Alınan kararı şiddetle kınadıklarını dile getiren ÖKSÜZKAYA, alınan kararın ne Ermeni halkına ne de Fransız halkına bir faydasının olmayacağını vurguladı.

 

 

 

AHMET ÖKSÜZKAYA: “KARARIN NE ERMENİLERE NE FRANSIZLARA BİR YARARI YOKTUR”

 

Öksüzkaya açıklamasına şöyle devam etti. “ Tüm milletvekilleri bunun kabul edilemez bir durum olduğunu belirttiler. TBMM yapılan kınamalar meclis tutanaklarına girdi. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan,  Fransa ile ilgili yaptırımların devreye sokulacağını ve bunun Türkiye açısından çok önemli olduğundan bahsetti. Gerçekten biz bunu önemsiyoruz. Türk milleti bırakın soykırım yapmayı bir insanın bile katledilmesine sebep olmamıştır. Ecdadımızın İstanbul’u fethetmesinden sonra, insanların dinlerini ve mezheplerini özgürce yaşamaları için, Fatih Sultan Mehmet’in açık talimatı vardır. Kaldı ki bu iddialar tamamen asılsızdır. Biz böyle iddiaları ortaya atan insanlara diyoruz ki, bu meclislerin işi değildir. Bunlar tarihçilerin işidir. Tarihçiler kendi araştırmasını yapsınlar, daha sonra olay gerçek bir haliyle ortaya çıksın. Biz Fransız parlamentosunda aldığı kararı, şiddetle kınıyoruz. Kabul edilebilir bir şey değil. Bize isnat edilen bir suçtur. Bir yakıştırmadır. Fransız malları ile ilgili vatandaşların duyarlıdır. Vatandaşların gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz. Bu karar senatoda tekrar görüşülecek. İnşallah kabul edilmez. 570 milletvekillerinden sadece yüzde 10’u buna katılmış. 44 kişinin oyu ile geçti. Tabii alınan bu kararların ne Ermeni halkına ne de Fransız halkına bir faydası yoktur. Bunlar Sarkozy’nin seçimleriyle ilgili sonuçlar. Zaten Sarkozy ile bizim yıldızımın hiç barışmadı” dedi.

 

 

 

İSMAİL TAMER: “TÜRKİYE’YE DÜŞMANLIK BESLEYENLER GEREKLİ CEVABI ALACAKLAR”

 

Ak Parti Milletvekili İsmail Tamer ise, Türk milletinin büyük bir millet olduğunu ve tarihinde  hiç bir zaman  kara lekenin olmadığının altını çizerek  Fransız meclisi tarafından alınan   kararın senatodan geri döneceğine inandıklarını dile getirdi. TAMER; Türkiye’ye düşmanlık besleyenlerin gerekli cevabı alacaklarına vurgu yaptı.

 

 

Fransa meclisinin aldığı kararı TBMM’sinde bulunan tüm vekilleri bir araya gelerek bir bildiri yayımlandı ve bildiriye imza attılar. Buda gösteriyor ki; Türkiye zor zamanlarda vatanını nasıl savunacağını bir kez daha göstermiştir. Dünyada 20 ülkede Ermeniler bu tür olaylara alet ediliyor. Bu tür ülkeler kendi iç siyasetlerinde ve iç seçimlerinde zor duruma düştüğü zaman böyle ucuz yollara başvuruyorlar. Bu tür ülkeler Türk milletinin birlik ve beraberliğine zarar veremeyecek.  Kararın senatoda döneceğine inanıyorum. Olmasa da kendileri bilir. Artık biz eski Türkiye değiliz. Elimiz kolumuz bağlı duramayız. Fransa gerekli dersi alacaktır. İsrail de alacaktır. Türkiye’ye düşmanlık besleyen tüm ülkeler gerekli cezasını bizden alacaktır” şeklinde konuştu.

 

 



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı