SERTİFİKALI BAHÇIVANLAR

SERTİFİKALI BAHÇIVANLAR

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi 2012 yılı ilkbahar dönemi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde açılan Bahçıvanlık kursların tamamlandığını ve yapılan sınav da başarılı olanlara sertifikaların verildiğini söyledi.

Uygulamalı Bahçıvanlık Kurs kayıtlarına yoğun ilgi gösterildiğini çünkü Melikgazi ilçe sınırları içerisinde bağ ve sayfiye bölgelerinin yoğun olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç Sanat ve Meslek Edindirme kursları bünyesinde 30 branşta kurs açtık. Son olarak bu yıl ilkbahar aylarında Uygulamalı bahçıvanlık kurs açarak konusunda uzman eğitimciler ile kursiyerlere teorik ve uygulamalı dersler verildi. Bu dersler neticesinde yapılan sınav da başarılı olanlara sertifikalarını verdik” dedi.
Kursiyerlere; Toprak Bitkisi ve Peyzaj Bitkileri ve Sulama, İklim ve Bitki Örtüsü, Bahçe Bitkileri, Sebze ve Meyve Yetiştiriciliği, Gübreleme, Çiçek Bakımı, Otomatik Sulama, Çim Bahçesi, İlaçlama ile Meyve Ağaçları ve Budama konularında dersler verildiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Kurs sonunda yapılan sınav neticesinde başarılı olanlar sertifika aldıklarını kaydetti.
Çevre ve Park-Bahçeler Müdürü Mustafa Türkmen ise Kurslara katılan kursiyerlerin özellikle kendi bağ, bahçe ve ev bitkileri için bu kursu tercih ettiklerini ifade ederek, kurslara 131 kişinin katıldığını ve 97 kişinin sertifika aldığını ve derslerin 216 saat üzerinden önce teorik sonra ile uygulamalı olarak verildiğini söyledi.

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”