SERVİSCİLER ODASI BAŞKANI AY

SERVİSCİLER ODASI BAŞKANI AY

?ÇOCUKLARIMIZ İLK VE SON DERSİ SERVİSCİ AMCALARINDAN ALIYOR?

Minübüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Yavuz Ay 2016 ? 2017 Eğitim Öğretim yılına yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmaları ile servisçilerin sorun ve beklentilerini haber ekibimizle paylaştı? Başkan Ay ?Şunun bilincindeyiz; çocuklarımız ilk ve son dersini servisci amcalarından alıyorlar. Yapmış olduğumuz tüm programlarda bunları anlatıyoruz ve ahlaki değerler açısından son derece önem veriyoruz. Servis şoförlerimiz çocukların servisci amcalarıdır. Bu nedenledir ki aradaki mesafeyi koruyarak, belli bir düzen içersinde modernize edilmiş emniyetli ve güvenli arabalarla gidip gelmelerini sağlamak için çaba sarf ediyorlar? ifadesini kullandı?
Minübüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Yavuz Ay haber ekibimizi yeni eğitim yılına yönelik yürütülen çalışmalara dair sorularını cevaplayıp, ilimizdeki öğrenci taşımacılığı hakkında bilgi ve rakamları verdi?.
Başkan Ay sözlerine ilimizde 814 öğrenci servisi aracının bulunduğunu belirterek başlayıp ?Bunlara ek olarak yaklaşık 2200 civarında personel aracını da eklersek Kayseri de yaklaşık 3000 araçlık servis hizmetleri veren bir filoya sahibiz... Araç kalitesi, araç yaşı itbariyle Türkiye´nin en genç araç filosuna sahip öğrenci taşımacılığımız var. Bizim önceliğimiz bundan önceki yıllarda olduğu gibi, bu yılda yapmış olduğumuz fizibilite ve tüm araştırmalarda hatta tüm yaptığımız hazırlıkların tamamında çocuklarımızın emniyetini ve güvenliğini ön plana çıkardık. Bunlar için araç takip sistemlerimiz, kamera sistemlerimiz, şoförlerimizin GBT lerine kadar,okullar açılmadan araçlarımızın tamamının araç uygunlukları ve bununla beraber şoförlerimizin uygunluklarını emniyet ve güvenliği en ön seviyeye çıkardık? değerlendirmesinde bulundu?
Ay sözlerinin devamında okullarda trafik kurallarını öğrencilere öğretmek maksatlı eğitim seminerleri gerçekleştireceklerini hatırlatarak ?Okulların açılmasından 1 hafta, yada 15 gün sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzle ortaklaşa eğitim seminerleri gerçekleştireceğiz? Eğitim seminerlerimiz her yıl olduğu gibi okullar kapanana kadar düzenli bi şekilde devam edecektir? dedi?
Sözlerinde eğitimin önemine vurgu yapan Başkan Ay ?Şunun bilincindeyiz; çocuklarımız ilk ve son dersini servisci amcalarından alıyor. Gerçekleştirdiğimiz tüm program ve etkinliklerde bunları anlatıyoruz ve ahlaki değerler açısından son derece önem veriyoruz. Servis Şoförlerimiz çocukların Servisci Amcalarıdır aynı zamanda. Yıl boyunca öğrenciler ile aradaki mesafeyi aradaki mesafeyi koruyarak, belli bir düzen içersinde modernize edilmiş emniyetli ve güvenlikli arabalarla gidip gelmesi sağlanarak eğitim yılını sorunsuz noktalamak en nihai hedefimizdir. Öte yandan bilindiği üzere Ulaştırma Bakanlığımızın servis hizmet yönetmeliğinde 0 - 12 yaş grubu araçla hizmet etmek zorundayız. Ama biz Kayseri´de yaklaşık %90 nın üzerinde 0 - 5 yaş grubundaki araçlarla hizmet vermekteyiz. Buda çocuklarımız vermiş olduğumuz değeri gösterir? ifadesini kullandı?
Ay yeni eğitim yılında uygulanacak olan fiyat tarifeleri konusunda da bilgiler vererek şunları kaydetti? ?Fiyat tarifeleri noktasında geçtiğimiz yıl 120 lira olan 0- 5 km deki mesafemiz bu yıl 130 tl olmuştur, 5 ile 12 km arasındaki 140 lira , 10 ile 20 km arasındaki ise yaklaşık 150 tl dir.Yalkaşık % 7 lık bir zam uygulanmıştır. Aynı şekilde bu personel araçlarımıza da yansıdı. Bu dönem yapmış olduğumuz bir uygulamada ise peşin 9 aylık ödemelerde %5 indirim ukm kararı alarak yaptık. Bir de bizim biliyosunuz yakın ilçelerimiz özellikle İncesu ve Bünyan´da Anadolu liseleri ve Fen liseleri olan ilçelerimiz var. Buralara da servis taşımacılığı yapıyoruz. Buralarda da geçen yıl fiyat konusunda esnaflar arasında sıkıntılar çıktığını duyduk, 20 km ile 30 km arasına da bir fiyatlandırma koyarak bunlar içinde 190 tl ücret belirlemiş olduk?
Servisçiler Oda Başkanı Ay sözlerinin sonunda Kayseri´deki servisçilik faaliyetlerinin emsal ellere göre en ucuz gerçekleşen yer olduğunu iddia ederek ?Kayseri kendisine denk şehirlere göre en ucuz servis taşımacılığı yapılan şehirdir. Ve aynı zamanda en modern taşımacılığı yapan şehir. Hata öğrenci taşımacılığının konpedan şehridir de diye biliriz? dedi ve ekledi ?Öğrenci servislerinde ön koltukta kız öğrencilerin oturulmasını yasakladık. Şimdi şöföre mi yoksa öğrenciye mi güvenmiyosunuz diye sorabilirsiniz. Hayır her ikisine de güveniyoruz. Ama önemli olan o algıyı kaldırmak. Kısa bir örnek verirsek servis aracı içerisinde 20 tane öğrenci var. Ön koltukta kız çocuğumuz oturuyor. En son o inecekte kız çocuğumuz,diğerlerini indirdik ön koltukta kız öğrencimiz kaldı,kırmızı ışıkta durdu baktığınız zaman algı farklı olabilir. Biz o yüzden böyle bir karar aldık. Şimdi yaş önemlimidir. Biliyorsunuz Ulaştırma Bakanlığımız geçtiğimiz yıl 26 yaş sınırı getirdi.Öğrenci ve personel taşıyan esnafımız için direksiyonda olma şartıyla şöför olma şartıyla destekledik?
HABER : C.ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"