SEVGİLİSİNİ ÖLDÜREN SANIĞA

SEVGİLİSİNİ ÖLDÜREN SANIĞA

25 YIL HAPİS

Kayseri´de, uzaklaştırma kararı aldırmak için kendisini şikayet eden, 3 yıldır birlikte olduğu Serpil Yıldız´ı (43) av tüfeğiyle vurarak, öldüren Halit Çadır (59), tutuklu yargılandığı davada, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 8 Aralık 2018´de, merkez Kocasinan ilçesine bağlı Fevziçakmak Mahallesi Tamer Sokak´ta meydana geldi. Halit Çadır, 3 yıllık birlikteliklerinin ardından ayrılmak isteyen ve uzaklaştırma kararı aldırmak için kendisini şikayet eden Serpil Yıldız ile sokakta karşılaştı. Çadır, otomobilinin bagajından aldığı av tüfeğiyle Yıldız´a ateş etti. Başından vurulan Serpil Yıldız, hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan Çadır, yakalanarak, gözaltına alındı. Halit Çadır, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kayseri 5´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde, ´tasarlayarak adam öldürme´ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Halit Çadır, karar duruşmasında, hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmada, Serpil Yıldız´ın oğulları E.U., E.U. ve kızı E.U. ile avukatlar da hazır bulundu. Önceki duruşmada Serpil Yıldız´ın kendisine küfrettiğini ve hakarette bulunduğunu öne süren Halit Çadır, bu nedenle tüfeği değnek gibi kullanıp, kadına birkaç kez vurmak için eline aldığını söyledi. Tüfeğin bu sırada ateş aldığını ileri süren Çadır, son sözünün sorulması üzerine pişman olduğunu dile getirip, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, eylemin ´tasarlayarak adam öldürme´ olmadığına hükmederek, sanık Halit Çadır´a ´kasten adam öldürmek´ suçundan 25 yıl hapis cezası verdi.


Haber Kaynak : DHA

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi