‘SEYİT BURHANETTİN TÜRBESİ ' ZİYARETÇİLERİ DİKKAT!

 ‘SEYİT BURHANETTİN  TÜRBESİ

GÖZLERİNİZİ YUMARAK DUA EDİP DÖNMEYE ÇALIŞMAYIN”

İl Müftülüğü  Seyyit  Burhanettin  Hazretlerinin  Kartal Bulvarında yer alan Türbesini  ziyarete  gelen ilimiz sakinlerine yönelik olarak  il müftülüğü tarafından asılan  uyarı  tabelasında  Gözlerinizi  yumarak dua edip dönmeye çalışmayın. Bu hareketiniz  Bidat'tır” ifadesi  yer alıyor… Peki nedir Bidat? İnsanlarımız  yüce Yaradan'ın rızasını kazanmaya çalışırken farkında olmadan  günah  mı işliyorlar?  Bütün bu soruların cevaplarını  İl Müftü Vekili Galip Koçer ‘den aldık….

Seyit Burhanettin Hazretlerinin  Kartal Bulvarı'nda konuşlu  Türbesinde bulunan bir uyarı levhası  ziyaretçilerin dikkatini çekiyor…

Levhada Sayın Ziyaretçiler, gözleri yumarak dua edip dönmeye çalışmak Bid'attır, günahtır” ibaresi yer alıyor…

Peki nedir Bid'at ?  Yüce Yaradan'ın rızasını  kazanmak adına  türbe ziyaretine gelen  insanlar  bilmeden günaha mı giriyorlar…  Haber Ekibimizden   Emre Kipman  İl Müftü  Vekili  Galip Koçer'in  kapısını  çalıp  konun detaylarını  öğrendi…   Bid'at'ın  ne olduğuna  açıklık  getiren  Koçer  kabir ziyaretlerinde yapılması gerekenler  konusunda  da  bilgiler verdi…

 Koçer öncelikli olarak  uyarı levhasının ne anlatmak istediğini  dile getirerek  söze  başladı  ve şunları ekledi…   Türbeye gelen ziyaretçilerimiz gözlerini yumarak ve dönerek ziyaret ediyorlar. Tabii ki kabir ziyareti bizim için önemlidir. Kabir ziyareti yapılır ama bu şekilde gözlerini yumup, kabrin etrafında dönerek dua etmek bid'attır, yanlıştır. İslam'da böyle bir dua şekli yoktur. Kıbleye doğru dönülerek dua edilir. Bid'at demek sonradan çıkma demek, sonradan olan bir şey, sonradan icat edilmiş, sonradan adet edilmiştir. İslam'ın başında da, Peygamber Efendimiz'in zamanında da, hatta daha sonrada yok böyle bir şey, halk arasında örf ve adet gibi yapılıyor, bu da doğru hareket değildir. Bunları gördüğümüz için ikaz levhası yapılmıştır. Halkımıza da orayı ziyaret edenlere de istirham ediyoruz, böyle bir şeye kalkışmasınlar.”

Koçer sözlerinin devamında   kabir ziyaretlerinde neler yapılması gerekenleri anlattı…  Kıbleye doğru dönsünler ve Allah'tan herkes isteyeceğini istesin. Çünkü Allah'tan başka verecek kimse yoktur. Peygamber Efendimiz'in kabri şerifini de ziyaret ettiğimizde bile, Peygamber efendimize  ‘Yaresullallah, şunu istiyoruz, bunu istiyoruz' demiyoruz. ‘Senin rızana uygun olan şeyi istiyoruz, Yarabbi sen bana şunu ver' diyoruz. Allah'tan istiyoruz. Peygamber Efendimiz'den bile istemiyoruz. Dolayısıyla kabirlerde de dua edeceksek, ‘Yarabbi, sevdiğin kulunun hürmetine' diyerek dua etmek veya istekte bulunmak uygun olanıdır.”



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı