Seyrani Mahallesi projesine yorumu

Seyrani Mahallesi projesine yorumu

‘Yeni Kocasinan`ın cazibe merkezi Seyrani Mahallesi olacak,

HABERİ İZLE

Muhtar Gülten ÖZDEMİR, Kocasinan Belediye Meclisi'nde kabul edilen, Seyrani Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi`yle ilgili  yaptığı değerlendirmede, ‘bu proje ile Yeni Kocasinan'ın cazibe merkezi Seyrani Mahallesi olacak, proje tamamlandığında  mahallemiz Kocasinan'ın incisi olacak' dedi.

 

Muhtar ÖZDEMİR,  Seyrani Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi`nin, Havaalanı yoluyla Erkilet Bulvarı arasında  konumlanan Seyrani Mahallesi`nden, Ihlamur Yolu,   Organize ve 30 Ağustos Bulvarı`nı bağlayan yol ile Orta Yol adı ile belirtilen Kayseri`nin 3. Çevreyolu'nun  geçmesinin mahallenin imar çalışmalarını canlandıracağını belirtti.  Seyrani Mahallesi`nde doğal afet risklerine karşı korunaksız, sağlıksız ve düzensiz olarak yapılaşmış yapıların yerini, aynı yerleşim alanında yüksek yaşam standartlarıyla bezenmiş yeni yapılar alacaktır. Yenilenecek olan  Seyrani Mahallesinde konforlu konutlar ve çevresel etkenlerle, şehrimizde kent estetiğine ve çevreye duyarlı, yaşanabilir ve  örnek teşkil edebilecek, çağdaş ve kentsel standardı yüksek, çehresi değişmiş  bir mahalle olacağını söyledi.

    

Projenin kapsamı itibari ile çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Muhtar ÖZDEMİR, ‘yapılacak olan imar çalışmaları ile imar hakları bulunan arsa sahibi mahalle sakinlerimizin mülkleri ve arsaları değer kazanacak. Bu proje ile  yıllardır özlemini çektiğimiz,  sosyal donatılar ve yeşil alanlara  da kavuşmuş olacağız. Bu proje tamamlandığında mahalle sakinlerimiz, hakettiği yaşam konforuna sahip olacak ve Seyrani mahallemiz Kocasinan'ın incisi olacak' dedi.

 

Bu projenin ortaya çıkmasında en başta emeği geçen  Büyükşehir Belediyesi eski başkanımız ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili adayımız Sayın Mehmet ÖZHASEKİ' ye, projenin hazırlanması ve  gerçekleşmesi için seçildiği günden itibaren birinci önceliğe alan ve son şeklini oluşturan Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Mustafa ÇELİK'e, projenin yasal sürecini tamamlayıp, büyük bir uzlaşı ile belediye meclisinden geçmesini sağlayan  Kocasinan Belediye başkanımız Sayın Ahmet ÇOLAKBAYRAKDAR'a, muhalefet partisi çalışmasına örnek teşkil edecek tavırları ile projeyi destekleyen MHP grubunu temsil eden Sayın Kazım YÜCEL'e, projeyi oybirliği ile kabul ederek örnek bir çalışma sergileyen Kocasinan Belediye meclisimizin değerli üyelerine ve bu projede emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederim,  Seyrani Mahallesi sakinlerine ve Kayseri'mize hayırlı olsun'  dedi. 



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor