SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ

SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ

SAHTE ÇALIŞANLARA GÖZ AÇTIRMIYOR?

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, kişileri sigortalı gibi göstermek için açılan paravan şirketlere ve bu şirketler üzerinden sigortalı gösterilen sahte sigortalı şahıslara göz açtırmıyor. İl Müdürü Bilal Doğan bu konuda yürütülen çalışmalarla ilgili olarak haber ekibimize yapmış olduğu değerlendirmede ilimizde sahte şirketlerin olmadığını, olan birkaç şirketi de tespit edip kapattıklarını açıkladı.
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, ilimizde faaliyet gösteren, işletmeleri sıkı takibe devam ediyor. Kayseri´de bulunan işletmelerin denetlendiğini aktaran İl Müdürü Bilal Doğan, sahte şirket kurarak ardından, kişileri sigortalı olarak gösteren şirketlerin ilimizde barınamadığını ve sıkı takipte olduklarını belirtti. Ülkemizin batı illerinde çok sık rastlanan sahte şirketlerden ilimizde birkaç tane bulunduğunu ve geçen yıl İl Müdürlüğü olarak tespit edilip hemen kapatıldığını, ayrıca Cumhuriyet Savcılığına bu şirket ve çalışanlarının bildirilerek yasal işlem başlatıldığını belirtti. İl Müdürü Doğan ayrıca, devlet tarafından yapılan teşviklerin, yani sahte sigortalı tarafından kullanılan hizmetlerin ücretini de kişi ve sahte şirketten alınması için işlem yapıldığının altını çizdi?
Öte yandan yasal olarak faaliyet gösteren iş yerlerinde, sigorta gününü tamamlamak için çalışıyormuş gibi göstererek sigortasını faal olarak çalışan şirketler üzerinden yatırtan kişiler hakkında da işlem yapıldığına hatırlatan İl Müdürü Bilal Doğan, ?Bu kişiler emekli olsalar dahi, verdiğimiz emekli paralarını geri alıyoruz ve yatırılan gün primlerini geri düşürüyoruz? diyerek, cezai yaptırımları sıraladı.
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Doğan´ın haber ekibimize yaptığı değerlendirmenin sonunda şunşarı kaydetti??Sahte iş yeri ve sahte sigortalı durumlarını birbirinden ayırmamız gerekiyor şöyle; sahte iş yeri dediğimiz, iş yerinin faal olmayıp herhangi bir ticari faaliyeti ve yönetimi olmayıp sadece işyerini formalite gösterip işçileri kayıt altına alanlara sahte iş yeri diyoruz. Sahte sigortalı dediğimiz de herhangi bir kişiyi iş yerinde diğer sigortalıların yanında fiili olarak çalışmıyor ama hatıra binaen sigortalı gösterilen vatandaşları sahte sigortalı diyoruz. Normal olarak ilimizde sahte iş yeri yok denecek kadar az. Geçen yıl itibari ile birkaç tane sahte iş yeri tespit ettik. Bunlarla ilgili hukuki olarak işlem yaptık. Sigortalılık hizmet birimlerini iptal ettik. Gerekli işlemlerini yaptıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurusunda bulunduk. Özellikle biz vatandaşlarımıza sahte iş yerlerine girmemelerini, sahte sigortalı göstermemelerini rica ediyoruz. Sahte iş yerleri için şu şekilde yaptırımlar oluyor, iş yerinin sahte olduğu tespit edildikten sonra iş yerine yapmış olduğumuz teşvik indirimlerini tamamen iptal ediyoruz ve 1 yıl süresinde hiçbir teşvikimizden yararlanamıyor. Ayrıca, sahte sigortalılar için yapılan işlemlerin tamamını iptal ediyoruz. İptal ettiğimiz primleri kuruma gelir olarak bırakıyoruz tekrar vatandaşa ve ya iş yerine ödeme yapmıyoruz. Bunun haricinde sigortalıya ve iş yeri için Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunuyoruz, gerekli yasal işlemleri başlatmış oluyoruz. Sigortalılardan özellikle şunları bilmelerini istiyoruz; bu şekilde emekli olsalar dahi emekliliklerini iptal ediyoruz ve verdiğimiz emekli maaşlarını tekrar alıyoruz hem de sigorta primlerini düşürüyoruz.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı