SGK İL MÜDÜRÜ HACI ALİ HASGÜL,

SGK İL MÜDÜRÜ HACI ALİ HASGÜL,

?BİR PROFESÖR 4 BİN 500 TL´YE ÇALIŞAMAZ?

SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya´ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan İl Müdürü Hasgül, özellikle sağlık sektörü başta olmak üzere tüm kurumların sigorta primlerini alınan ücret üzerinden bildirmelerini rica edip,  özel hastanelerde çalışan profesörlerin 4 bin 500 TL gelir göstermesine tepki göstererek ? Bir profesör bu maaşa çalışmaz. Aldığı ücret üzerinden primini yatırsın, biz bunu çözeriz ?diye konuştu.

SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül 3. Dönem olarak Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı´na seçilen Veli Altınkaya´ya ve ekibine ? Hayırlı olsun? ziyaretinde bulundu?                                              

Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, SGK´nın çok önemli bir kurum olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:  ?SGK çok önemli bir müessesedir. Milyonlarla ifade ettiğimiz, SSK Bağ-Kur ve Emekli Sandığı´na mensup çatı kuruluş olan, neredeyse tüm çalışanlarla birlikte 80 milyon kişi bu kuruluşla ilişkili? Bu açıdan baktığımızda önemli bir kuruluş. SGK Avrupa ortalamasına baktığımız zaman ödediği maaşlar zaman zaman hazineden borç alan, bütçe açığında payı olan bir kuruluş? Bu açıdan baktığımızda SGK primlerinin artmasının doğru olduğunu ifade etmek isterim. Türkiye maalesef geçmiş yıllarda siyasi angajmanlarla 38-40 yaşında insanlarını emekli etti. Bu aslında doğru bir şey değil. Bu durum SGK sistemimizi ekonomik anlamda sıkıntıya sokan ana unsurlardan bir tanesiydi. Bu kısmen 1999´ dan sonra düzeltildi. Türkiye çok çalışmak, çok üretmek zorunda. 40-45-50 yaşında emekli olmamız doğru değil. Ancak üreten, çalışan bir Türkiye kalkınır.?

?SGK  olarak basını çok önemli görüyoruz? diyen İl Müdürü Hacı Ali Hasgül  özel hastanelerde çalışan profesörlerin 4 bin 500 TL maaşla çalışıyor göstermelerine ve maaşı üzerinden prim ödemelerinin doğru olmadığını belirterek  duruma  tepki gösterdi. İl Müdürü Hasgül  sözlerinin  devamında  ?Hiçbir profesör 4 bin 500 TL´ye çalışmaz. Buna kimse inanmaz, biz bunu çözeriz? dedi ve ekledi ?SGK herkesi ilgilendiren, prim sistemiyle çalışan bir kurumdur. Kayseri´ de 257 bin emekli, 354 bin çalışanımız var. 1990´lı yıllardaki yanlış politikadan kaynaklı 5 bin günü dolduran yaş sınırı olmaksızın emekli olma sistemi bizlere kötü bir miras kaldı. Tabi ki Türkiye´de 65 yaşında bir insanın çalışması zordur bunu kabul ediyoruz, ancak sistemin devam edebilmesi için mutlaka primin alınması ve 4 çalışanın 1 emekliyi finanse eder duruma gelmesi gerekiyor. Biz mevcut primi korumak adına harekette bulunurken yeniden çıkan bir teklifle emeklilikte yaşa takılanlar gündeme geldi. 6 milyon 300 bin kişiyi ilgilendiren bir husus ve bütçeye 7 yüz milyar yük getirecek?  Ülkemizin geçirmekte olduğu ekonomik saldırılar altında böyle bir günde böyle bir talebin yasalaşması ülke ekonomisine tahmin edilemeyecek tahribata yol açacaktır.  Kayseri sanayicisi inatla üretmeye devam ediyor, ancak istihdamdaki azalış 1603 kişi. Bu, Türkiye ortalamasının altında. Kayseri´nin daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. SGK çok önemli bir kurumdur bu kurumu yaşatmak Türkiye´yi yaşatmak demektir.

Özellikle sağlık sektörü başta olmak üzere bütün sektörlerimizde çalışanların sigorta primlerini aldığı ücret üzerinden bildirmelerini rica ediyorum. Bunla ilgili denetimlerimizi artırdık. Yani bir kişi 10 bin TL maaş alıyorsa bunu asgari ücretten göstermesinler, bir profesör 4 bin 500 TL´ye çalışamaz, böyle bir şey olmaz. 4 bin 500 TL´ye özel hastanede profesör çalışamaz, biz bunu çözeriz ve cezalandırırız. Kurum olarak biz sağlık sektörünün parasını bir gün dahi geciktirmeden ödüyoruz. Hizmeti doğru versinler diye aylık 150 milyon TL sağlık sektörüne para ödüyoruz. Bu sektör bizim için çok önemli ancak onların da yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekiyor, diğer sanayi kuruluşları da aldığı ücret üzerinden vatandaşların işçilerin bildirimlerini yapsınlar.?

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi