SGK İLMÜDÜRÜ BİLAL DOĞAN:

SGK İLMÜDÜRÜ BİLAL DOĞAN:

?SOSYAL GÜVENLİK HAKKI VAZGEÇİLMEZDİR?

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce Erciyes Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen seminerde üniversiteli genç yüreklere ?Sosyal Güvenlik Bilinci´ oluşturulması hedeflendi? Seminerde konuşan İl Müdürü Bilal Doğan ?Sosyal Güvenlik hakkı vazgeçilmez ve ikame edilmez haklardandır. Bu hakkımızı çok iyi bilmemiz gerekir? ifadesini kullandı?
Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce Erciyes Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen ve üniversiteli genç yüreklere sosyal güvenlik bilinci aşılmayı hedefleyen seminerde konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Doğan´ın genel hatlarıyla Sosyal Güvenlik kavramını anlatarak başladığı sözlerinde özellikle zorunlu staja tabi tutulan öğrencilerin sosyal güvenlik durumlarına yönelik olarak detaylı bilgiler verip öğrencilerin staj süresindeki hak ve sorumlulukları örneklerle inceledi?
Sosyal güvenliğin bilinci ve isteğinin doğal bir gereksinim olduğunu ifade ederek sözlerini sürdüren SGK İl Müdürü Müdürü Bilal Doğan, ?Sosyal güvenlik olgusu beşikte başlayan mezara kadar süren bir süreci anlatır. Kişi sosyal varlıktır. Sosyal güvenlik bir gereksinimdir. Bu olgunun bir yönü Sosyal Güvenlik Kurumu ile tamamlanır. Sosyal Güvenlik hakkı vazgeçilmez ve ikame edilmez haklardandır. Bu hakkımızı çok iyi bilmemiz gerekmektedir.? Diye konuştu?
Söz konusu hakların, Sosyal Güvenlik Merkezleri´nden ya da Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi´nden öğrenilebileceğini de hatırlatan İl Müdürü Bilal Doğan, üniversiteli genç yüreklere yaptığı değerlendirmede ?Eğer işe girerseniz çalıştığınız yerde sigortanızın yapılıp yapılmadığını öğrenebilir eğer kayıt dışı çalıştırılıyorsanız bu hat aracılığı ile ihbar ve şikayet işlemini gerçekleştirebirsiniz. Ayrıca http://www.alo170.gov.tr/ adresine tıklayara 7 gün 24 saat canlı yardım alabilir sosyal güvenlik ile alakalı öğrenmek istediğiniz herşeyi rahatça öğrenebilirsiniz. Bu hattımızı yakınlarınız anneniz babanızın sosyal güvenlik durumunu da öğrenebilirsiniz.? Şeklinde uyarılarda bulundu?
İl Müdürü Bilal Doğan, öğrencilere staj öncesi ve staj esnasında yapmaları gerekenlerle ilgili şu önerilerde bulundu: ?5510 sayılı Kanunun 5.maddesinin (b) bendi gereğince, meslek liselerinde okumakta iken veya yüksek öğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrenciler 4/a (SSK) statüsünde sigortalı sayılmaktadır. Stajyer öğrenciler hakkında ise, sadece iş kazası ve meslek hastalığı sigortası uygulanmaktadır. Staja tabi çalışmalarda okullar sadece kısa vadeli sigorta kollarından prim ödediğinden, sigortalı olan öğrenci, staj yaptığı sürede iş kazası geçirmesi, meslek hastalığına yakalanması ya da hastalanması halinde sağlık hizmetinden yararlanır yada raporlu kaldığı süreler ile iş kazası geçirmesi halinde meslekte kazanma gücü kaybına uğramışsa, gelir ve ödenek alma haklarından yararlanır. Bununla beraber karşılaşacağı bu olaylar karşısında raporlu kalırsa ya da sürekli iş göremez olursa geçici ya da sürekli iş göremezlik geliri/ödeneği verilir. Staj döneminde öğrenci sadece, iş kazası ve meslek hastalığına karşı sigortalanır.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ