ŞİDDETE HAYIR

ŞİDDETE HAYIR

“KARAKOLDAKİ KADIN DAYAĞINA SEYİRCİ KALAMAYIZ” Polis merkezinde kadına dayak görüntüleri -Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu: ''İzmir'de bir karakolda, genelde insan haklarına, özelde bir kadına karşı görevini kötüye kullanara

Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu, İzmir'de bir kadının, karakolda iki sivil güvenlik görevlisi tarafından dövülmesi olayını hoş görmenin, görmezden gelmenin ve seyirci kalmanın mümkün olmadığını bildirdi.

      Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Bu olay, kaygı verici olmasının yanı sıra, son derece onur kırıcı bir eylemdir'' denildi.

      ''Ülkemizde kadına karşı işlenen suçlara her gün bir yenisi eklenmekte, kadına kalkan eller, demokratik, hür yaşama, sosyal yaşantımıza, toplumsal barış ve huzurumuza da etki etmektedir'' ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

      ''Temel hak ve özgürlükleri korumakla görevlendirilmiş bu kişilerin özelde kadına genelde vatandaşa bakış açısı değişmedikçe, vatandaşın hakları korunmadıkça, temel hak ve özgürlüklerin teminatından söz edilemeyecektir. İzmir'de bir karakolda, genelde insan haklarına, özelde bir kadına karşı görevini kötüye kullanarak, hak ve yetkisi dışında dövülmesi olayını hoş görmek,görmezden gelmek ve seyirci kalmak mümkün değildir. Eşi ve yakınlarıyla eğlenirken götürüldüğü karakolda, elleri kolları bağlanan kadını darp eden 2 polis memurunu görevde tutmaya devam eden İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve sorumluları ile olaya seyirci kalan diğer polis memurları hakkında gerekli adli ve idari işlemler derhal yapılmalıdır. Söz konusu saldırı, sadece kadının cinsel kimliğine saldırı değil, onun sosyal yaşamına ve özgürlüklerine de bir saldırıdır.''

      Açıklamada, İzmir Barosu tarafından hukuki yardım amaçlı 2 avukatın atandığı olayda, Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu'nun, mağdur kadının her zaman yanında ve olayın takipçisi olacağı da bildirildi.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti