ŞİDDETLİ BİLEK AĞRISI

ŞİDDETLİ BİLEK AĞRISI

?KARPAL TÜNEL SENDROMU´ BELİRTİSİ OLABİLİR

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Kerim Gökoğlu, bileklerdeki şiddetli ağrı ile birlikte seyreden, el ve parmak uyuşmalarının ?karpal tünel sendromu´ belirtisi olabileceğini söyledi.

Karpal tünel sendromunu, özellikle bir veya iki elin bileğinden başlayan ve ilk üç parmağa sirayet eden ağrı ve uyuşmalar şeklinde tanımlayan Acıbadem Kayseri Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Kerim Gökoğlu, hastalığın en ciddi nedeninin, uzun süre aynı pozisyonda duran bilekte sürekli basınç nedeniyle meydana gelen mikro travma olduğunu ifade etti.

Hastalığın en çok 30-50 yaşları arasında, kadınlarda, şeker ve vasküler damar hastalarında, alkol alanlarda, romatizması olanlarda görüldüğünü kaydeden Gökoğlu, hastalığın meslek hastalığı olarak tanımlanabileceğini söyledi. Gökoğlu, işi gereği bilgisayar ve mausu çok kullananlarda, marangozlarda, tenis oynayanlarda, şoförlerde, kasaplarda ve ev kadınlarda çok görülen karpal tünel sendromunun bulgularına ve tedavisine dair şunları söyledi:

?Hastalıkta bulgu olarak geceleri artan ağrı ve uyuşma görülür, hastalık ilerlemişse gece uykudan uyandıran ağrılara da neden olabilir. Sonrasında parmaklarda ve el bileğinde güçsüzlük gibi farklı bulgularla kendini gösterebilir. Tedavisinde mümkün olduğunca o hareketlerden korunmak gerekir. Fizik tedavi modaliteleri ile şikayetlerin azaltılması sağlanabilir. Özellikle kas erimeleri gelişmiş, kuvvet kaybı, duyu kayıpları, uyuşmaları, karıncalanmaları, ağrı nedeniyle uyanmaları belirginleşmiş hastalarda sinirin elektriksel aktivitesini ölçen EMG testlerinin sonuçlarına göre de cerrahi tedavi uygulayabiliyoruz. Geç kalınmış olgularda cerrahi tedavinin de verebileceği sonuçlar sınırlı kalabiliyor. O nedenle zamanında yapılacak cerrahi müdahaleler, kötü sonuçların önlenmesinde, daha kaliteli bir yaşam sağlanması açısından etkili olacaktır.?

Gökoğlu, son olarak başlangıç aşamasındaki vakalarda, egzersizler ve bileğin korumasına yönelik yapılacak önlemlerle hastalığın ilerlemeden atlatılabileceğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İHA

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı