ŞİFA KAYNAĞI DOMATES

ŞİFA KAYNAĞI DOMATES

“7 GÜN BOYUNCA DOMATES TÜKETİN”

Her mevsim aranılan bir lezzet olan domatesin faydalarından haberiniz var mı? Beslenme uzmanları güçlü bir besin kaynağı ve çok güçlü bir antioksidan olan  domatesi 7 gün boyunca düzenli tüketmeniz vücudunuz için birçok olumlu etki oluşturduğuna dikkat çekip, düzenli olarak tüketilmesini tavsiye ediyorlar.

Beslenme ve Diyetetik uzmanları güçlü bir antioksidan olduğu bilinen domatesin çok daha sağlıklı bir ürüne dönüşmesini istiyorsak  pişirerek tüketmeniz tavsiye ediliyor. Peki, 7 gün boyunca domates yemenin ne gibi faydaları var? İşte uzmanlara göre düzenli domates tüketiminin en önemli yararları...

Zengin bir besin kaynağı:  A,C,K ve B6 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin türü olan domatesin besin değerleri sadece bunlarla sınırlı değil. Düzenli olarak domates tüketerek vücudunuzun ihtiyaç duyduğu folik asit, tiamin, magnezyum, fosfor, bakır, potasyum, manganez ve bitkisel proteinler ile beslenebilirsiniz.

Kalbi koruyor: Tam bir kalp dostu olan domatesin faydaları saymakla bitmiyor. İçerdiği potasyum değerleri ile kan basıncını düzenleme görevi gören domates, kanda görülen tehlikeli düzeydeki trigliserid seviyesini de düşürmeye yarıyor.

Sigara dumanının zararlarını önlüyor: Sigara dumanına sürekli maruz kalıyor ve sigaranın zararlarına karşı etkili bir ürün arıyorsanız domates en iyi tercih olacak. Sigara dumanında yer alan ve kanserojen etkisine neden olan nitrosaminler ile savaşma etkisi gösteren domatesi bu nedenle düzenli olarak tüketmeniz tavsiye ediliyor.

Sindirim sistemini düzenliyor: Kabızlık, ishal gibi sindirim sistemi sorunları ile sık sık karşı karşıya kalıyorsanız düzenli domates tüketimi bu sorunları kısa sürede engelleyecek. Yoğun lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenleyen domates sindirim kaslarının rahat bir biçimde hareket etmesinde de görevli bir besin olarak dikkat çekiyor.

İdrar yolu enfeksiyonuna iyi geliyor: Neredeyse her kadının korkulu bir rüyası olan idrar yolu enfeksiyonundan korunmak için düzenli bir biçimde domates tüketimi yapabilirsiniz. Çok miktarda su içeren domates vücudu idrara çıkmak için uyaran bir besin türüdür.

Göz sağlığını geliştirir: Domates içeriğinde yer alan önemli vitamin türlerinden birisi olan A vitamini göz sağlığını koruyan yapısı ile dikkat çekiyor. Özellikle sarı nokta hastalığından muzdarip olan kişilerin göz sağlığını korumasında domates önemli bir role sahip olabilir.

Cildi iyileştirir:   Daha sıkı, daha genç bir cilde mi sahip olmak istiyorsunuz? O halde domates tüketiminizi arttırın. 7 gün boyunca domates tüketerek cilt yüzeyinizde meydana gelen olumlu gelişmeleri gözlemleyebilirsiniz. Yaşlanmayı önleyen etkisi olan domates güneş yanıklarında da oldukça etkili bir ürün.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı