SİGARA BAĞIMLILIĞI TEDAVİ EDİLEBİLİR

SİGARA BAĞIMLILIĞI TEDAVİ EDİLEBİLİR

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma gününde bir çağrıda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Apaydın; sigaranın insan sağlına olan olumsuz etkilerini dile getirip Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir.” diye konuştu.

Haberi İzle
Dünya Sigarayı Bırakma Gününde, sigara içilen tiryakilere, hastalık ve bağımlılıktan kurtulmak adına haber ekibimiz aracılığı ile  önemli uyarılarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Apaydın, Sigara Bağımlılığı tedavi edilebilir” diyerek başladı. Apaydın tiryakilere; Herkesin gözlerinin içine baka baka tütün endüstrisinin insanlara dayattığı bir zorlama olduğunu, bunun da  bağımlılığa  ol açtığımı  yolu olduğunu artık bu bağımlılıktan kurtulmak için en yakın sağlık kuruluşundaki doktorlara başvurmaları gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. Tütün endüstrisinin tüm dünyada yaratmış olduğu felaketler yıllık yaklaşık 30 milyar dolar gibi çok büyük rakamlara ulaşmış durumda. Bir an önce bu gidişe dur demek için bütün vatandaşlarımızı en yakın sağlık kuruluşuna başvurup, bu gidişe dur demelerini bekliyorum.” Diye konuştu.

Apaydın sigara bağımlılığını madde bağımlılığı olarak değerlendirdi ve bundan kurtulmak için muhakkak tıbbi yardım almaları gerektiğinin altını çizip Sigara sizi bırakmadan  siz ondan kurtulun” diyerek tiryakilere  sigara içmeye son verin çağrısı yaptı…

Dr. Apaydın, sözlerinin sonunda  sigara bağımlılığının sonraki nesillere aktarılmaması için şu tavsiyelerde bulundu; sigara içme yasanını insanlar, sigara içme yasağı yasası olarak değerlendirmemelidir. Bu yasa, insanların temiz hava soluma güvencesi yasasıdır. İnsanların temiz hava soluması için herkesin bu yasaya sahip çıkması gerekiyor. Kimsenin başkalarının soluduğu havayı kirletmeye hakkı yoktur.”



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı