SİGARA´NIN ZARARLARINI ÖNLEMEK İÇİN

SİGARA´NIN   ZARARLARINI  ÖNLEMEK İÇİN

?WHATSAPP İHBAR HATTI´ KURULACAK?

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, tütün mamullerinin zararının önlenmesine yönelik ?Whatsapp İhbar Hattı? uygulamasına geçildiğini açıkladı.

Vali Düzgün, Halk Sağlığı Müdürlüğü´nde yaptığı açıklamada, 1-7 Mart Yeşilay Haftası vesilesi ile sigara gibi bağımlılık yapan zararlı alışkanlıklarla vatandaşların aktif katılımı ile daha etkin mücadele sağlamak amacıyla  ?Whatsapp İhbar Hattı? uygulamasına geçilmesi kararını aldıklarını duyurdu?

Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan´ın Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde gerçekleştirdiği resepsiyonda, sigara gibi zararlı alışkanlıklarla mücadelenin önemine yönelik açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan ve bu mücadelenin top yekün yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Vali Düzgün, gençleri ve çocukları bağımlılık yapan zararlı alışkanlıklardan korumanın kendilerinin en önemli görevleri arasında olduğuna işaret etti.

Vali Düzgün, 4207 sayılı ?Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine dair Kanun? gereği sigara içilmesi yasak olan mekânlara yönelik denetimlerin Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:   ?2015 yılı içerisinde sigara içilmesi yasak olan alanlarla ilgili Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün koordinesinde toplam 45.901 denetim gerçekleştirilmiş ve bu denetimler sonrasında 249 işletme ve 534 kişiye toplam 487 bin TL´lik para cezası uygulanmıştır. Para cezalarının amacı vatandaşlarımızın kurallara, mevzuata uymasını sağlamaktır. Aslında sigara yasağının en önemli sebebi halk sağlığının, kişi sağlığının korunması, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması ve yasak alanlarda sigara içenlerin sigara içmeyenlerin sağlığına zarar vermesinin engellenmesidir. Ayrıca Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza yönelik 3 adet Sigara Bırakma Polikliniği´nde yaklaşık 9200 vatandaşımıza yardımcı olmuş ve sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza sigara bırakma ilacı ücretsiz olarak verilmiştir.?                                      

2015 yılının 2´nci yarısında trafik suçlarına yönelik ?Whatsapp İhbar Hattı? uygulamasına geçildiğini ve bu uygulamadan güzel sonuçlar alındığını hatırlatan Vali Düzgün, tütün mamulleri yasağı ile ilgili de benzer bir uygulamanın Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde bugünden itibaren uygulamaya geçiceğini dile getirerek, şöyle devam etti:   ?Restoran, kafeterya gibi bazı kapalı mekânlarda sigara içildiğine ilişkin vatandaşlarımızdan şikâyetler geliyor. 2015 yılında 45.901 denetim yapılmış olmakla birlikte Halk Sağlığı ekiplerimizin Kayseri´deki bütün kapalı mekânlarda aynı anda bulunması mümkün değil. Vatandaşlarımızın da bu konuda idareye yardımcı olmaları, destek olmaları için konusu suç teşkil eden, sigara içme yasağına uyulmayan mekânlarla ilgili olarak yeni oluşturduğumuz Halk Sağlığı Müdürlüğü´nün ?Whatsapp ihbar Hattı´na ihbarlarını ulaştırmaları halinde gereği ilgili birimlerce yapılacaktır. Bu uygulamanın Kayseri´de bir pilot uygulama olacağından, uygulamada görülen olumlu, olumsuz yönlerin de tespit edilip daha iyi bir uygulama oluşturulması bakımından yararlı olacağına inanıyorum. Yeşilay Haftası´nı da bir fırsat bilerek sigara yasağı ile ilgili ?Whatsapp İhbar Hattı´ uygulamasını da bugünden itibaren değerlendirmeye başlayacağız.?                                                                                                    

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kurulan ?Whatsapp İhbar Hattı?na vatandaşların desteklerini beklediklerini ifade ederek, gelen ihbarların oluşturulan ekipler ile anında değerlendirileceğini    vurgulayarak,  vatandaşların ?0 505 157 85 38? telefon numarası üzerinden ?Whatsapp İhbar Hattı?na ihbarda bulunabileceklerini ifade etti.     



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı