SIĞINMACI ANNE HAYATA TUTUNMAK İÇİN YARDIM ELİ BEKLİYOR

SIĞINMACI ANNE HAYATA TUTUNMAK İÇİN YARDIM ELİ BEKLİYOR

“TÜRKİYE DEVLETİNDEN YARDIM BEKLİYORUM ALLAH RIZASI İÇİN BİR YARDIM ELİ UZATIN BAŞKA HİÇBİR ŞEY İSTEMİYORUM”

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan ve bir süredir Eskişehir Bağları – Osmanlı Mahallesi’nde ikamet eden 4 çocuk annesi 36 yaşında ki kronik obstrüktif akciğer yetmezliği hastası Fatma Şumaracı ve ailesi içine düştükleri cendereden kurtulmak için hayırseverlerden yardım bekliyor. Acilen akciğer nakli gereken genç sığınmacı anne zor koşullarda hayata tutunmaya çalışırken bu zorlu süreçte onlara destek olan ev sahipleri Tamer Kılıç’ da ilimiz hayırseverlerine “Allah rızası için bu biçarelere yardımınızı esirgemeyin” çağrısında bulundu.

Evlerinden, vatanlarından sürgün olmak yetmezmiş gibi bir de yakalarına yapışan amansız hastalık ve yokluk ile mücadele verip hayata tutunmaya çalışan 4 çocuklu sığınmacı aile hayırseverlerden gelecek yardım elini bekliyor.

Henüz daha 36 yaşındaki biri engelli 4 çocuk annesi Fatma Şumaracı pençesine düştüğü kronik obstrüktif akciğer yetmezliği hastalığı ile mücadele ederken kocası Muhammed Aşur ‘da hem çalışıp para kazanmaya hem de çocuklarına annelik ve babalık yapmaya çalışıyor.

Acilen akciğer nakli olması gereken 4 çocuk annesi genç kadın için zaman her geçen dakika daralırken bu zorlu süreçte onlara destek veren ev sahipleri Tamer Kılıç ‘da onların sesi olarak ilimiz hayırseverlerine seslenerek “Bu çocukları öksüz bırakmayın” çağrısında bulunup şunları kaydetti. “Muhammed Aşur 1.5 yıldır eşinin akciğer nakli sıkıntısına çare bulmaya çalışıyor. Başvurmadığımız hiçbir yer kalmadı Cimere başvurduk, Sağlık Bakanlığı’na başvurduk ama herhangi bir sonuç alamadık. Sürekli hastaneye gidiyor 3 günde bir çok büyük sıkıntıları var Allah rızası için bir yardım eli bekliyoruz. Ben komşularımı gerçekten gördükçe üzülüyorum. 4 tane çocuğu var, çocuğunun 1 tanesi yatalak hasta. Diğer 3 çocuğu ise eşi işe gidiyor burada bakıma muhtaçlar. Evinin durumu zaten ortada maddi olarak da çok sıkıntı çekiyorlar ama en önemlisi sağlık durumu iyi değil. Acilen akciğer nakli olması gerek. Biz yetkililere başvurduk ama yetkililerden bir sonuç alamadık. Yetkililerden ve hayırseverlerden bu biçarelere bir yardım eli bekliyoruz. Oğulları Yusuf kardeşlerine yemek yapmaya çalışıyor. Bizler yardımcı olmaya çalışıyoruz ama sonuç olarak zor durumdalar. Kadıncağız ancak oksijen tüpleri ile nefes alabiliyor. Buradan Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyor, ilgilenmelerini rica ediyorum. Suriyeli sığınmacı olduğu için akciğer naklinin olmayacağını bize ilettiler ama sonuçta bunlarda bir insan, ülkemize sığınmış insanlar bakacak hiç kimseleri yok insanlık namına birileri el uzatırsa seviniriz. 2 yıldır da benim kiracım olarak oturuyorlar 2 yıldır da sürekli hastaneye gidip geliyorlar.”

Talihsiz koca Muhammed Aşur’da biri engelli ve yatalak çocuklarının annesiz kalmaması için kendilerine sahip çıkılmasını rica ederek “Türkiye devletinden yardım bekliyorum Allah rızası için bir yardım eli uzatın başka hiç bir şey istemiyorum” ifadesini kullandı.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ