SİLİKON VADİSİ PROGRAMI TAMAMLANDI

SİLİKON VADİSİ PROGRAMI TAMAMLANDI

Erciyes Teknopark bünyesindeki ETTOSOFT Yazılım Kümesi yıldız firmaları 10 gün süren Silikon Vadisi programını tamamladı. Erciyes Teknopark AŞ GEnel Müdürü, "Teknopark firmaları CES2015 International Fuarında çok sayıda firma ile iş görüşmelerinde bulundu

Programın ardından düzenlediği basın açıklaması ile Silikon Vadisi programını değerlendiren Erciyes Teknopark AŞ Genel Müdürü Bilgin Yazlık, "Program kapsamında ilk olarak Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en prestijli fuarları arasında yer alan ve 2 milyon metrekarenin üzerinde sergi alanı bulunan CES2015 International Fuarında çok sayıda firma ile iş görüşmelerinde bulundular. CES Fuarının sonrasında Silikon Vadisi’ne geçen firmalar, burada ilk olarak Silikon Vadisi kültürünü ve eko sistemini anlamak için, genel tanıtım seminerlerine ve eğitimlere katıldılar. Silikon Vadisi`nde fikir aşamasından başlayıp startup olarak devam eden firmaların nasıl global şirket haline gelmeleri hakkında fikir sahibi oldular. Firma profillerine göre organize edilen ikili iş görüşmeleri ve yatırımcı sunumlarına katılmışlardır. Eşleştirildikleri firmalar ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiler. Dünyaca ünlü yatırımcı firma ağlarının yatırımcı sunumlarına katılarak yatırımcılar karşısında sunumlar gerçekleştirmişlerdir. Yapılan sunumlarda bazı firmalarımız yatırımcıların dikkatini çekmeyi başarmış ve teklifler almışlardır. Teklif alan şirketlerimizin ikili görüşmeleri devam etmektedir. Alınan tekliflerin anlaşmaya dönüşmesini ümit etmekteyiz" dedi.
Yazlık ayrıca, "Global firma ziyaretlerinde Intel, Google, Facebook, Maxim Integrated vb. şirketleri ziyaret edip, yöneticileriyle tanışma ve firma kültürlerini yakından tanıma fırsatı bulmuşlardır. Firmalar gün içi sunum ve ikili iş görüşmelerin yanında akşam vakitleri topluluk buluşmaları (meetup), konferans ve benzeri birçok etkinliğe de katılmış, bu etkinliklerde, stratejik ortak, danışman, yatırımcı olabilecek potansiyelde onlarca kişi ile yüz yüze görüşme imkanı sağlayarak networklerini genişlettiler ve ilerisi için olası işbirliklerine zemin hazırlamış oldular" ifadelerini kullandı.



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı