SIRA SIRA ADAYLAR

SIRA SIRA ADAYLAR

EN FAZLA İLGİ AK PARTİ VE MHP´YE. İYİ PARTİ VE CHP´DE BAŞVURULAR HENÜZ BAŞLAMADI

Milletvekili aday adayları sıraya girdi. İstifaların ardından özellikle pazar günü adaylık başvuruları bitecek olan AK Parti´de adeta kuyruk oluştu. MHP´de de cuma günü başlayan adaylık başvurular 3 Mayıs Perşembe günü sona erecek. CHP ve İYİ Parti´de istifa eden isimler var; ancak başvurular henüz başlamadığı için o partilerde aday adayları şimdilik ?zemin yoklaması´ yapıyorlar.

Yüksek Seçim Kurulu´nun takvimi açıklaması ile birlikte, partilerin il teşkilatı ve genel merkezlerinde yoğunluk yaşanmaya başlandı. İstifası zorunlu olan isimlerin görevlerinden çekilmesinden sonra başvuru takvimini ilan eden AK parti ve MHP´de kuyruklar oluşmaya başladı. CHP ve İYİ Parti´de adaylık başvuruları önümüzdeki hafta başlıyor.

AK Parti aday adaylarının başvurusu için 25 -29 Nisan tarihlerini ilan etmesi en çok yoğunluğun bu partide yaşanmasına neden oldu.

Partinin mevcut milletvekillerinden bakan Özhaseki´nin adaylık başvurusu yapması beklenmezken, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş´ın başvurusunu yaptığı öğrenildi. Enerji Eski Bakanı Taner Yıldız ve milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı ve Sami Dedeoğlu´nun da pazar günü saat 17´den önce başvuru yapmaları bekleniyor.

Bilindiği gibi AK Parti eski il başkanı Hüseyin Cahit Özden de, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın istifasına onay verdiği az sayıdaki isim arasındaydı.

Bu arada eski milletvekillerinden Havva Talay Çalış adaylık için istifa ederken, yine eski vekillerden Ahmet Doğan´ın istifa etmediği ve adaylık düşünmediği öğrenildi. Bu arada 7 Haziran´da milletvekili seçilen Kemal Tekden´in ise yeniden başvurup başvurmayacağı bilinmiyor.

İşadamı Mustafa Aksu, Parti´nin TBMM Grup Müdürü Halil Ergen, Melikgazi ve Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Zekeriya Ergüneş, Yahyalı ve Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi Merve Sarıoğlu, Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürü Mehmet Habil Tecimen, Kayseri Minibüsçüler Odası ve Talas Esnaf Odası eski Başkanı Nevzat Barbaros, ASKF Genel Başkanı Musa Soykarcı, Sağlık Bakanlığı daire başkanı,eski dönem milletvekili adayı Avşar Aslan, KESOB eski başkanı Mustafa Alan, Eğitimci işadamı Bahattin Akbulut, Eski müsteşar ve büyükelçilerden Ahmet Yakıcı, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan´ın torunu İhsan Nursaçan, Doktor Öğretim  Görevlisi Gökhan Öner, AK Parti İl Gençlik Kolları eski Başkanlarından Hüseyin Okandan, TSE Bölge Müdürü Mahmut Ulaş şu ana kadar isimlerine ulaşabildiğimiz adaylık başvurusunda bulunanlar kişiler.

Bu arada Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Kayserili hemşerimiz Ayhan Oğan´ın da birinci tercih olarak İstanbul, ikinci tercih olarak ise, Kayseri´den adaylık başvurusu yaptığı öğrenildi.

AK Parti´de aday adayı sayısının 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine göre daha düşeceği ve 60-70 gibi olacağı sanılıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi´nde de başvurular başladı. MHP´de başvurular 3 Mayıs´ta sona erecek. MHP MYK´nın kararı doğrultusunda başvurular sadece genel merkeze yapılabiliyor.  MHP İl Başkanı Baki Ersoy Genel Başkan Devlet Bahçeli´den aldığı talimatla adaylık için görevini bırakmıştı.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız da MHP´den aday adaylığı için görevinden ayrılan isimler arasındaydı. Kocasinan Meclis Üyesi İse Ferah da adaylık için istifa etmişti. İstifa zorunluluğu bulunmayan MYK Üyeleri Süleyman Korkmaz ile  Serap Şule Kalın´ın da adaylık başvurularını yaptığı öğrenildi.

MHP´da gazeteci Rıfat Açıkgöz başta, eski milletvekili Hasan Ali Kilci, eski il başkanları Mazhar Gündoğ ve Mete Eke´nin de adaylık başvurusunda bulunmaları bekleniyor. Ülkü ocaklarının Kayseri´deki son iki başkanı Selim Gümüş ve Aytaç Gezici de aday olacaklarını açıklamıştı. MHP´de aday adayı sayısının 40´ı aşması bekleniyor.

 MHP´de 27 Nisan´da başlayan başvurular 3 Mayıs´ta sona erecek. MHP´de hafta başından itibaren başvuru yoğunluğunun daha da artması bekleniyor.

İYİ Parti´de de aday adayları zemin yoklaması yapıyorlar. İl Başkanı Hüseyin Tekin ve Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş adaylık için istifa etmişlerdi. Milletvekili Yusuf Halaçoğlu´nun da Kayseri veya bir başka ilden yeniden aday olacağı biliniyor. Başvuruların 4-9 Mayıs tarihlerinde yapılacağı İYİ Parti´de aday adayı sayısının 30´u geçmesi bekleniyor. Orhan Köksal, Ahmet Özsoy, Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı, Metin Soylu, Kemal Şendil, Kemal Yücel, Kemal Sandık, Mustafa Öztürk gibi isimlerin de aday adaylığı için başvurularını yapmaları bekleniyor.

Öte yandan CHP´de de adaylık için Melikgazi ve Kocasinan ilçe başkanları istifa etmişti. Mazhar Oğuz Özsoy ve İbrahim Kaan´ın istifalarından sonra, istifa zorunluluğu bulunmayan eski il başkanı ve milletvekili adaylarından Feyzullah Keskin, Mustafa Aslan, Ayhan Gülsoy, Aşkın Genç, Ali Paşa Tan, İbrahim Bahçecioğlu, YDK Üyesi Gonca Orhan ve milletvekili Çetin Arık´ın da pazartesi başlayacak takvime bağlı olarak adaylık başvurularını yapmaları bekleniyor.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı