ŞİŞMANLAR DİKKAT!

ŞİŞMANLAR DİKKAT!

?OBEZ´ SINIFINA GİRENLERE EHLİYET YOK?

 

Sürücü belgesi alımı ve yenilenmesiyle ilgili yeni yönetmelik, ´obez´ sınıfına giren kişilerin uyku laboratuvarına başvurarak test yaptırmasını zorunlu kılıyor.
Yeni düzenlemeye göre; vücut kitle indeksi sınıflandırmasında ´Obez´ sayılan kişilerin, ehliyet almak ya da yeniletmek için önce uyku laboratuvarında tetkik yaptırması, ?Uyku Apnesi´ sendromu tanısı konulması halinde ise tedavisine başlanması gerekiyor?
Yeni düzenlemede sürücü belgesi alacak ya da yeniletecek kişilerin, bir pratisyen hekim veya aile hekimine beyanname vermesi gerektiğinin altı çizilerek "Bu beyannamede, ´Bende uyku apnesi sendromu yoktur´ diye bir madde de var. Kişi kendisinde bu rahatsızlığın bulunmadığını belirtmişse ve onu muayene eden hekim de bu kişide uyku apnesi sendromu bulunmadığını teyit ederse sağlık raporu almasında sakınca yok" ifadesi kullanılırken ; dünya genelinde trafik kazalarına yol açan en önemli nedenlerden birinin ?Uyku Apnesi ?sendromu olduğu vurgulandı?
Öte yandan ?Uyku Apnesi´nin neden olduğu gündüz aşırı uyku halinin kişilerde trafikte ya da iş yaşamında kaza yapma riskini büyük ölçüde artırdığı da dile getirilerek , bundan dolayı söz konusu alanlarda ölümlere varabilen olumsuzlukların önlenmesi için tespit yapılmasının önemine dikkati çekilerek, kişide bu rahatsızlığın bulunup bulunmadığının belirlenmesinde kendi beyanının yanı sıra doktor görüşüne de bakıldığı da hatırlatılarak şunlar kaydedildi? "Bu kapsamda hekimler hastaya, ´Uyurken horluyor musunuz?´, ´Gündüz aşırı uyku haliniz var mı?´ ya da ´Sizi uyurken gören kişiler nefesinizin durduğunu söylüyor mu?´ gibi sorular soracak. Biz buna ´tanıklı apne´ diyoruz. Horlama, tanıklı apne ya da gündüz aşırı uyku hali varsa hekim, kişiyi bir uzman hekime gönderecek. Burada uzman hekim bir uyku laboratuvarında kişiyi yatıracak. Uyku laboratuvarında yatan kişi ´uyku apnesi sendromu yoktur´ raporu alırsa, bu kişinin ehliyet almasında bir sakınca yok."



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor