SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

İSRAİL ZULMÜNE KARŞI YÜRÜYECEK?

İlimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelerek  oluşturduğu  Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu ve Memur ?Sen İl Temsilciliği  Amerika Birleşik  Devletleri´nin  Kudüs´ü  İsrail´in başkenti  olarak  tanıma kararını  ve İsrail Hükümeti´nin Gazze´de gerçekleştirdiği  saldırıları  protesto etmek için  16 Aralık Cumartesi günü protesto yürüyüşü  düzenledi?

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş ve Memur Sen İl Temsilcisi  Aydın Kalkan  Kayseri Gazeteciler  Cemiyetinde  tertipledikleri  basın toplantısı ile 16 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirmeyi  planladıkları  protesto yürüyüşüne  tüm Kayserilileri davet  ettiler?

Protesto  yürüyüşü ile ilgili olarak ilk açıklama Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş´tan  geldi?  Taş değerlendirmesinde  şunları kaydetti:

"ABD Başkanı Trump, uluslararası hukuku, Birleşmiş Milletler kararlarını, İslam dünyasını ve insanlık vicdanını yok sayarak, 6 Aralık 2017 günü Kudüs´ün İsrail´in başkenti olduğunu ilan etti. Devamında Tel-Aviv´de ki ABD Elçiliğinin Kudüs´e taşınacağını bildirdi. ABD Başkanı bu kararı ile Filistin´de işgalci olup, Müslümanları katleden İsrail´i memnun ederken, tüm İslam alemini, İslam tarihini, Kudüs´te ki Müslüman ve Hristiyanların haklarını da tanımadığını ilan etmiş oldu. 6 Aralık´ta alınan Trump´ın kararı, dünyanın hiçbir yerinde destek bulmadığı gibi vicdanları sızlatıp hukuku çiğneyen bu karara karşı, başta Kudüs ve Filistin olmak üzere dünyanın tüm kıtalarında protesto gösterileri yapılarak reddedildi. Filistin´de kararı protesto etmek için sokaklara çıkan silahsız insanlara karşı İsrail güvenlik güçlerinin hakiki mermilerle ve orantısız güç kullanarak saldırması sonucunda onlarca insan hayatını kaybetti. Başta çocuklar olmak üzere yüzlerce insan da yaralandı, tutuklandı.  Trump´ın adaletsiz, hukuksuz, vicdanları sızlatan kararının ardından, İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısı ile 13 Aralık Çarşamba günü büyük bir katılımla İstanbul da toplandı. Devlet Başkanları, Hükümet Başkanları, Dışişleri Bakanlarının katılımı ile yapılan toplantının sonunda, oy birliği ile alınan kararlar açıklandı. Kamuoyuna duyurulan kararlara göre; oy birliği ile Kudüs´ün Filistin devletinin başkenti olduğu, ABD´nin tarafsızlığını kaybettiği için bundan sonra yapılacak Filistin barış görüşmelerinde yer almaması gerektiği, Trump´ın aldığı kararın kabul edilmeyerek yok sayıldığı bildirildi. Ayrıca tüm dünya devletlerine çağrıda bulunularak, Kudüs´ün Filistin devletinin başkenti olduğunu kabul etmeleri gerektiği ilan edildi"                                                 

Taş  sözlerinin  devamında  Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu olarak İslam İşbirliği Teşkilatının Kudüs´ün Filistin devletinin başkenti olduğu kararını saygı ile karşıladıklarını belirtip, 16 Aralık Cumartesi günü Kayseri´de düzenleyecekleri yürüyüşe, tüm Kayserilileri davet ederek " Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı´nda Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenlediği Kudüs mitingine tüm Kayseri halkımızın katılımını bekliyoruz. İsrail´in silahsız Filistinlilere karşı başlattığı zulüm derecesindeki saldırı bir an önce durdurması, akan kanın sona ermesi için Birleşmiş Milletler Teskilatını ve İslam İşbirliği Teşkilatını insiyatif almaya davet ediyoruz. Kudüs davasına sahip çıkma adına daha önce yaptığımız programlara ek olarak, 16 Aralık Cumartesi günü Saat: 13: 30´da Kartal şehitliğindeki Kuran- Kerim tilaveti ve yapılacak, duadan sonra Kayseri Cumhuriyet Meydanı´na kadar devam edecek olan Kudüs ve Mescid-i Aksa yürüyüşümüze de tüm Kayserilileri bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan´ da, İslam İşbirliği Teşkilatı´nın aldığı karara sevindiklerini kaydederek, Cumartesi günü yapılacak yürüyüşe ilimiz sakinlerini  davet etti. Kalkan ayrıca, Pazar günü Ankara´da yapılacak olan miting için Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği olarak  ücretsiz otobüs kaldıracaklarını duyurarak  ?Ankara´ya gelmek isteyen hemşehrilerimiz bizimle  irtibata geçebilir? bilgisini  paylaştı?

HABER  :  S.ERDOĞAN 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"