SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

21 YIL SONRA ´28 ŞUBAT´ DARBECİLERİNİ LANETLEDİLER?

İlimizde  Faaliyet gösteren  Sivil Toplum Kuruluşlarından  Memur-Sen İl Temsilciliği, MAZLUM-DER Şube  Başkanlığı, AS-DER ve 28 Şubat Öğrenci Derneği üyeleri 28 Şubat Post Modern Darbesi´nin  21 . yılında bir araya gelip söz birliği yaparak  tarihe kara bir leke olarak  geçen 28 Şubat  sürecini  yaşatanları lanetleyip, mağdurlarını selamladılar? Sivil Toplum Kuruluşları adına bir basın açıklaması gerçekleştiren Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, "FETÖ, 28 Şubat ile birlikte 15 Temmuz´a gelen süreçte en stratejik hamlesini yaptı" değerlendirmesinde  bulundu?

Faaliyet gösteren  Sivil Toplum Kuruluşlarından  Memur-Sen İl Temsilciliği, MAZLUM-DER Şube  Başkanlığı, AS-DER ve 28 Şubat Öğrenci Derneği üyeleri 28 Şubat Post Modern Darbesi´nin  21 . yılında Cumhuriyet Meydanı´nda   bir araya gelip söz birliği yaparak  tarihe kara bir leke olarak  geçen 28 Şubat  sürecini  yaşatanları lanetleyip, mağdurlarını selamladılar?

Sivil  Toplum  Kuruluşları temsilcileri  adına bir  değerlendirmede   bulunan  Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, "28 Şubat, o süreçteki uygulamaların bütününe bakıldığında devletin ve milletin bütün kurum ve imkanları kullanarak toplumu ve devletin işleyişini cebir ve şiddetin eşlik ettiği bir toplumsal mühendislikle baştan ayağa dönüştürme amacını taşımaktaydı. Bu yönüyle büyük bir toplumsal yara haline getirilen başörtü yasağına indirgenebilecek bir şey olmadığı gibi klasik askeri bir darbeden farklılaştığı için de hafife alınabilecek  bir olay değildir. 28 Şubat, bu milletin değerlerine göre siyaset yapılanmasına ve bağımsız politikalar belirleme iradesine, toplumun inançlarını yaşama hakkına, ekonomik sistemin yağma düzeninden kurtarılması sistemine, insanca yaşama hakkına, ekonomik sistemin yağma düzeninden kurtarılması sistemine, insanca yaşama standartlarının oluşturulması gayreti karşı, siyasi, ekonomik ve sosyal ayrıcalıklar sahibi hegemonik güçlerin müesses nizamı koruma amacıyla gerçekleştirdiği bir darbedir" ifadesini kullandı?

Memur Sen İl Temsilcisi  Kalkan sözlerinin devamında   "28 Şubat ile birlikte ilk iş olarak D/8 girişimi atıl bırakılmış ve faizci yağma sistemini ortadan kaldıran havuz sistemini iptal etmiştir. Buda darbenin hangi saiklerle yapıldığının bir diğer göstergesidir. 28 Şubat ile birlikte FETÖ, irtica adı altında sinsice dindar subayları tasfiye edip, kendi adamlarını orduya sokmuş, 15 Temmuz´a gelen süreçte en stratejik hamlesini yapmıştır" şeklinde  konuştu?

Protesto eylemine  iştirak  eden bir diğer  önemli isim  MAZLUM-DER Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Taş da, "28 Şubat 1997 post modern darbe döneminin üzerinden 21 yıl geçti. Dışarıdan ABD ve batı ülkeleri, içeriden silahlı kuvvetler, yargı, siyaset, bürokrasi, basın, sermaye ve yandaş STK´lardan oluşan çetenin desteği ile yapılan darbenin yaraları ne yazık ki hala sarılamadı. Üzerinden 21 yıl geçen darbe, milletin iktidarına karşı yapılmış ve bu dönemde milletten 6 milyon oy alan iktidarın büyük ortağı Refah Partisi, hukuk ayaklar altına alınarak kapatılmıştı. Küçük ortak Doğru Yol Partisi ise sinsi oyunlarla bölünmüştü. Bunun yanında uygulanan başörtüsü yasağı sebebiyle on binlerce üniversiteli kızımız eğitim hakkından mahrum bırakılmış, binlerce bayan memurun görevine de son verilmişti" dedi?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”