"SİYASET TIKANDIĞINDA ALEVİLERE SALDIRIYORLAR"

Kayseri Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kenan Akpınar, Madımak davasının ertelenmesini ve Dersim özrünü değerlendirdi. Akpınar, siyaset tıkandığı zaman Aleviler'in gündeme getirildiğini söyledi.

Son dönemlerde Aleviler'in sıkça gündeme getirildiğini ifade eden Akpınar, "Bu bir taraftan iyi, bir taraftan değil. Dönem dönem siyaset tıkandığı zaman Alevilik gündeme getiriliyor." dedi. Salı günü yapılan Madımak duruşmasının, zamanaşımı gerekçesiyle önümüzdeki Mart ayına ertelenmesiyle ilgili olarak Akpınar, yalnızca davanın değil dava nezdinde özgürlüklerin, demokrasinin, insanlığın zamanaşımına alındığını kaydetti. Ertelemeyi Anayasa'daki çelişki olarak tanımlayan Akpınar, "Bir taraftan insanlar

bulunamıyor, davaya getirilemiyor diye bir söylem var. Diğer taraftan bu insanlar belediyelerde çalışıyor maaş alıyorlar, ehliyet kurslarına gidip ehliyet alıyorlar. Sabıka kaydı alıyorlar. Bu ne biçim bir adalet ve yasa ki Sivas davasına adı karışanların hepsi bertaraf olmuş, yoklar. Bu şunu beraberinde getiriyor Alevilere karsı bir ayrımcılık olduğu bir ötekileştirme olduğu, Alevi davalarının gerçekten bakanlık düzeyinde, adalet düzeyinde doğru yapılamadığı, Alevilere karsı suç işlendiği. Eğer biz

Türkiye'de demokrasinin tam oturmasını istiyorsak gerçekten toplumu temsil eden bütün insanların bir arada yaşama hakkına saygı duyacaksak o zaman Sivas davasının zaman aşımına uğraması doğru değildir. Bu bir insanlık suçudur" dedi. Akpınar, davaların göstermelik olduğuna dair kuşkuları olduğunu ve bu durumun kendilerini kaygılandırdığını dillendirdi.

Tüm bu nedenlerle Aleviler olarak yeni anayasadan beklentileri kalmadığını ifade eden Akpınar, her şeye rağmen yeni anayasanın toplumun tüm kesimlerini temsil eden, farklı kültürlerin bir arada yaşamalarını sağlayan, insanı merkeze koyan içerikte olmasını dilediklerini söyledi.

Söz konusu özrü 'Aleviler'le Atatürk'ü ayrıştırma politikası' olarak değerlendiren Akpınar, "Bizim Atatürk'e bakış açımız açık ve nettir bizim Cumhuriyet'e bakış açımız açık ve nettir. Kim ne söylerse söylesin Atatürk'ün Alevilerin yanında yeri farklıdır, onu da kimse ayrıştıramaz ayrıştırmaya da güçleri yetmeyecektir" şeklinde konuştu.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı