SİYASETİN NABZI

SİYASETİN NABZI

ÖDÜL TÖRENİNDE ATTI

KGC´nin ?Geleneksel Ödül Töreni´ne Kayseri protokolü ile iktidar ve muhalefet partilerin temsilcilerinin yanı sıra partilerin Belediye Başkan adayları da katıldı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´nin geleneksel ödüllü medya yarışmasında dereceye girenler düzenlenen törenle plaketlerini aldı. Gecede konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya medya sektörünün sıkıntılarını dillendirip yetkililerden çözüm beklediklerini vurgulayarak ?Medya´nın yaşaması lazım? değerlendirmesinde bulunurken medya gurubumuz aldığı iki ödülle 2018 yılını başarı ile noktaladı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´nin geleneksel ödüllü medya yarışması ödül töreni önceki akşam Kaşıkla Restoran´ta gerçekleştirildi. İlimiz protokolünün yoğun katılım gösterdiği etkinliğe Vali Şehmus Günaydın, Ekonomi eski Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı, MHP Milletvekili Baki Ersoy, İYİ Parti Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dursun Ataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, CHP İl Başkanı Ümit Özer, MHP İl Başkanı Serkan Tok, İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt, SP İl Başkanı Mahmut Arıkan, Melikgazi Belediye Başkanı Ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, KTB Başkanı Recep Bağlamış, Boydak Holding CEO´su Alparslan Baki Ertekin, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, İşadamı Abdullah Keskinkılıç ve Medya temsilcileri iştirak etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ilimiz medya sektörünün sorunlarına dikkat çekip yetkililerden yardım ve destek talep ettiği konuşmasında şunları kaydetti;

?Kayseri´de günlük olarak 15 gazete yayınlanmakta? 3 uydu kanalı, 4 karasal yayın yapan televizyon kanalımız var. 16 radyomuz, Türkiye´de aktif 3 ajansın bölge müdürlükleri var. Sektörümüzde çalışan ortalama 500 meslektaşımız bulunmakta. Kayseri basını nasıl ki dün milli mücadelede de Atatürk´ün yanında yer almışsa milli mücadelede devletinin milletinin yanında yer almış, basın varsa Kayseri Basını 15 Temmuz´da da darbenin karşısında durmuştur. Kayseri´de görev yapan bütün meslektaşlarımız Kayseri´nin değerlerine bir kamu sorumluluğu içerisinde yayıncılık hayatı sürdürmektedir. Medya´nın yaşaması lazım. Uydu ve yerelden yayın yapan televizyon, gazete, radyo bütün medya kuruluşları maddi sıkıntı yaşamakta? Ve bizler siyasilerimiz başta olmak üzere yetkililerden sorunlarımıza çözüm üretmelerini bekliyoruz.?

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim´de yarışmada dereceye girenleri tebrik ederek ? Kayseri´nin sadece siyasetiyle değil gazetecileriyle de güçlü olduğunu belirterek şöyle konuştu. küresel gazeteciler konseyi yarı kamu kuruluşu olma niteliğinde ve bunun özelliği sadece şahıslar değil hem gerçek kişiler hem de tüzel kişilerdir. Önümüzdeki mart ayı içerisinde sayın cumhurbaşkanımızın onayı ile kuruluşu gerçekleştirilecektir.?

Küresel Gazeteciler Konseyi Onursal Başkanı Yavuz Donat´da gazeteciler cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya´yı düzenlediği etkinlikten dolayı kutlayarak? Türkiye´nin aydınlık geleceğini merak eden, Türkiye nereye gidiyor diye merak eden gelsin Kayseri´yi görsün diyerek yarışmada dereceye girenleri tebrik etti.?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´de internet haberciliği gerçeğine vurgu yaptı ve başka sektörlerde olduğu gibi gazetelerin de birleşmesi gereğini dile getirdi.

Vali Şehmus Günaydın´da programa emeği geçen herkese teşekkür ederek şöyle konuştu ?Gazeteci arkadaşları görmediğim gözüm kulağım olarak görüyorum. Meslek hayatım boyunca gazeteci arkadaşlarımdan çok destek gördüm.15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemiz çok büyük badire atlattı, bir çok girişim bu darbe girişimini akamete uğrattı. Daha önceki görev yerimde bir gazeteci arkadaşım hainlerin hareketiyle alakalı bilgi verince girişimi gazeteci arkadaşımızın bildirmesiyle engelledik? değerlendirmesinde bulundu?

Konuşmaların ardından Başkan Altınkaya Vali Günaydın´a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Gecede ayrıca etkinliğe katkıda bulunanlara plaket takdim edilerek teşekkür edildi.

Program 7 dalda 50´e yakın eserin katıldığı yarışmada dereceye giren gazetecilere plaketlerinin takdimi ile devam etti. Medya Grubumuzdan Haber Şefi Süleyman Erdoğan Görsel Haberler dalında ?Damatsız Düğün´ adlı haberi ile birinciliği kazanırken, medya grubumuzun bir diğer yayın organı Kayseri Haber Gazetesi´nden Reyhan Öztemir´de Mizanpaj dalında ikincilik ödülü alırken, Araştırma-İnceleme dalında Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mustafa Gürbüz, mansiyon ödülüne layık görüldü.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da