SLOVENYA BÜYÜKELÇİSİ JUKİC

SLOVENYA BÜYÜKELÇİSİ JUKİC

ZİYARET TURUNU SÜRDÜRDÜ?

Slovenya´nın Ankara Büyükelçisi Igor Jukic ve beraberindeki heyet Kayseri gezisinin ikinci gününde ziyaret turlarını sürdürdüler? Yeni güne Kayseri Ticaret Odasını ziyaret ederek başlayan konuk büyükelçi Üniversitelerimizi ziyaret etmeyi de ihmal etmedi?
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Slovenya´nın Ankara Büyükelçisi Igor Jukic ve beraberindeki heyet gezilerinin ikinci gününde startı Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz´ı ziyaret ederek verdiler?
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hiçyılmaz, ?AB üyesi olan Slovenya, iyi ilişkilerimizin olduğu bir ülkedir. Türkiye´nin, AB´ye üyeliği konusunda 60 yıldır kapıda bekletiliyor olmasını manidar buluyorum. Ülkemizin, AB´ye tam üyeliği yolunda AB´nin daha yapıcı davranmasını bekliyoruz? değerlendirmesinde bulup, Türkiye ile AB arasında 1996 yılından bu yana Gümrük Birliği uygulandığını hatırlatarak ?Malların serbestçe dolaştığı bir ortamda Türk iş adamları AB ülkelerine vizesiz girememektedir. Vize serbestisi konusunda Türkiye´nin attığı adımlara, AB tarafından ise olumlu yanıt verilmemektedir? ifadesini kullandı?.
Slovenya Ankara Büyükelçisi Igor Jukic ise, 2 günlük Kayseri programları kapsamında en önemli ziyareti Kayseri Ticaret Odası´na gerçekleştirdiklerini bundan dolayı da mutlu olduğunu dile getirip Solvenya ve Türkiye´nin geçmişten gelen bir dostluk ilişkisine sahip olduğunu belirterek ?Ülkelerimiz arasındaki ticaret zorluklara rağmen gelişmeye devam ediyor. Yatırım konusunda eksikliklerimiz var ancak bunu da aşmaya çalışıyoruz. Slovenyalı bir firmanın Ankara´da yaptığı enerji yatırımı gelecek yıl faaliyetine başlayacak. Bu örnekler çoğaltılabilir? değerlendirmesinde bulundu?
Ziyaretin sonunda, Başkan Hiçyılmaz tarafından Büyükelçi Jukic´e plaket takdim edildi?
Slovenya heyetinin ikinci gün, ikinci ziyaret mekanları Kayseri Sanayi Odası oldu? KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Slovenya heyetini KAYSO´da da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?Kayseri adına Slovenya ile çok büyük olmasa da ticaretimiz var. Hem ithalat tarafında hem ihracat tarafında, iş yapan firmalarımız var. İthalat yapan 2 firmamız ve ihracat yapan 8 firmamız bulunmakta. Bu firmaların sayısını bu ziyaretinizi de vesile sayarak inşallah artırmayı hedefliyoruz? dedi ve ekledi? ?Bu ziyaretinizin devamı niteliğinde bizde, Slovenya´da ki iş imkanlarını bir heyetle Slovenya´ya gelip orada gezip görmek istiyoruz. İnşallah bu konuda da önümüzdeki günler de bir program yaparız. KAYSO olarak her türlü iş birliği yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum?
Ev sahipliğinden dolayı KAYSO Başkanı Büyüksimitci´ye teşekkür eden Slovenya Büyükelçisi Igor Jukic, ?Slovenya tarafından bakıldığı zaman tabi ki İstanbul, Ankara gibi ticari şehirler, Antalya gibi turizm odaklı şehirler daha çok bilinmekte. Biz Slovenya´da ki insanların ilgilerini Kayseri´ye çekmek istiyoruz. İki ülke arasında Cumhurbaşkanları ve Bakanlar seviyesinde her yıl düzenli görüşmeler gerçekleştirilmektedir. Bu itibarla dostane ikili ilişkiler sürdürülmektedir. Son on yıl içerisinde ikili ticaret hacminin sürekli arttığını görüyoruz. Karşılıklı iş adamları ziyaretlerini gerçekleştirmek, ticareti daha çok arttıracağını düşünüyoruz? şeklinde konuştu.
Ülkemizle eğitim alanında da işbirliği içinde olmak isteyen Slovenya heyeti Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ?nu makamında ziyaret edip Slovenya´daki üniversiteler ile ortak çalışmalar yapabilmek için görüşmelerde bulundular.. Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve Bölüm Başkanları konuk büyükelçi ve heyetini Sümer Kampüsü Rektörlük Senato salonunda kabul ederek ağırladılar?
Ziyarette konuşan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Büyükelçi Jukic ve heyetine Abdullah Gül Üniversitesi´nin uluslararası işbirlikleri hakkında bilgiler vererek, Slovenya´daki iyi üniversiteler ile de ortak çalışma yapabileceklerini önerdi.
Ülkelerindeki yüksek öğretim sistemini anlatan Büyükelçi Jukic de Slovenya´da nitelikli ve başarılı üniversiteler olduğunu ve bu üniversitelerle Abdullah Gül Üniversitesi arasında işbirlikleri yapılabileceğini vurgulayarak ülkesindeki üniversiteler ile ortak çalışmalar yapmak amacıyla Rektör Sabuncuoğlu´nu Slovenya´ya davet etti.
Slovenya Fahri Konsolosu Harun Hasyüncü´nün de hazır bulunduğu ziyaret, Slovenya Ticari Ataşesi Amndrej Ferjehve´in Slovenya´nın yüksek öğretim sistemini, kültürünü, ve ekonomisini anlatan sunumu ile sona erdi.
Slovenya´nın Ankara Büyükelçisi Igor Jukic ve beraberindeki heyet ilimizdeki bir diğer devlet üniversitesi olan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven´e de iyi niyet ziyaretinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven tarafından Rektörlük binası girişinde karşılanan Büyükelçi Igor Jukic ve beraberindekiler, önce makama ardından ise senato salonuna geçti.
Burada senato üyelerine hitap eden Büyükelçi Jukic, iyi niyet ziyareti çerçevesinde Erciyes Üniversitesi´ne geldiklerini belirterek, Erciyes Üniversitesi ile Ljubljana Üniversitesi arasında gerçekleştirilmesi muhtemel işbirliklerini konuşacaklarını söyledi. Kayseri ve Erciyes Üniversitesi´nin çok beğendiklerini ifade eden Büyükelçi Jukic, ülkelerindeki yatırım olanaklarından bahsetti.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ise, Büyükelçi Jukic´in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ?Slovenya´nın en büyük üniversitesi olan Ljubljana Üniversitesi ile Erasmus bağlamında bir anlaşmamız bulunmaktadır. Bu nedenle biri güz, biri bahar olmak üzere iki öğrencimiz orada eğitim görmektedir. Ljubljana Üniversitesi ile gerek eğitim alanında gerekse sağlık alanında farklı anlaşmalarımız gerçekleşebilir. Fakat önceliğimiz sağlık alanında işbirliği anlaşmaları imzalamak? diye konuştu.
Rektör Güven, ziyaretin anısına Büyükelçi Igor Jukic´e gümüş tabak, Büyükelçi Jukic ise Rektör Güven´e ülkesinden getirdiği özel kapta Adriyatik tuzu hediye etti.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı