DÜNYA ŞAMPİYONLARINI ERCİYES BELİRLEDİ

DÜNYA ŞAMPİYONLARINI ERCİYES BELİRLEDİ

ŞAMPİYONLARA KUPALARI TÖRENLE VERİLDİ

Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından üst üste üçüncü kez Erciyes´te yapılan Dünya Snowboard Kupası´nda şampiyonlar belirlendi. Ford Snowboard Dünya Kupası´nda bayanlarda Rusya´dan Milena Bykova, erkeklerde ise Alman Stefhan Boumaister rakiplerini geride bırakarak birinciliği kazandı. Mücadeleleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da izledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin yatırımlarıyla dünya standartlarında kış turizm merkezi haline gelen Erciyes, uluslararası bir dağ olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Kayseri ve Erciyes, dünyanın en önemli şampiyonalarından birisi olan ve bu yıl Ford´un sponsorluğunda yapılan Ford Snowboard Dünya Kupası´na üst üste üçüncü kez ev sahipliği yapma başarısını gösterdi.   

18 ülkeden 85 sporcunun katıldığı Dünya Kupası, birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne oldu.  Yarış sırasında kış sporlarında uzman 350 kişilik ekip görev yaptı. Yarışlarda sporcular derece yapabilmek için kıyasıya mücadele etti. NTV Spor tarafından naklen yayınlanan Dünya Kupası, naklen yayınlarla yaklaşık 3 milyar kişiye ulaştırıldı. Dünyanın gözünün Erciyes´te olduğu şampiyonada Türk sporcular Elif Kübra Geneşke, Hamza Polat ve Yavuz Dumlu da yarıştı.

Rüzgarın olumsuzluğuna rağmen açık bir havada gerçekleştirilen müsabakalar sonucunda Bayanlarda Erciyes´teki son iki senenin şampiyonu ve olimpiyatların altın madalyalı sporcusu Esder Ledecka´yı geride bırakan Rus Milena Bykova altın madalyanın sahibi oldu. Çek Esder Ledecka ikinciliği, Avusturya´dan Daniela Ulbing ise üçüncülüğü elde etti.

Erkeklerde ise birinciliği Alman Stefhan Boumaister kazandı. Müsabakalarda İtalyan Edwin Coratti ikinci ve Slovenya´dan Tim Mastnak üçüncü oldu.

Dünya Kupası´nda derece alanların madalyalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik verdi.

Erciyes´te bu şampiyona sonrasında 22-24 Mart´ta dünyada ilk defa yapılmaya başlanan dolayısıyla da Türkiye´de ilk defa Erciyes´te yapılacak olan paraşüt dünya kupası yapılacak.

Haber: Mustafa GÜRBÜZ-Şevket TEKİN



Melikgazi’nin gençleri final grubu’nda dağıldı

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti