Şöförün Özrü Kabahatinden Büyük,

Şöförün Özrü Kabahatinden Büyük,

?Uykusuzdum Dalmışım? ...

Önceki gün Talas İlçesi Atatürk Bulvarı´nda gerçekleşen ve bir üniversite öğrencisi genç kızın hayatına maal olan kazanın faili halk otobüsü şoförünün savunması yaşananların üzerine tüy dikti? 5 otomobile çarpan, üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Neslihan Can´ın ölümünü ve 4 kişinin de yaralanmasına neden olan halk otobüsü şoförü Mehmet I. Özrü kabahatinden büyük dedirten ifadesinde "Uykusuzdum, dalmışım. Yolcuların bağırışlarıyla kendime geldim" ifadesini kullanırken ; bilirkişi heyetinin incelemesinde otobüsün fren sisteminde herhangi bir arızaya rastlanmadı yönünde rapor verdiği öğrenildi?
Talas İlçesi Atatürk Bulvarı´ndan kent merkezine yolcu taşıyan 54 yaşındaki Mehmet I. yönetimindeki 38 AB 362 plakalı halk otobüsü,önceki gün öğle saatlerinde kontrolden çıkarak yol kenarında park halinde bulunan 38 FG 433, 34 NU 7332, 38 FG 009, 38 JS 708 ve 38 GF 446 plakalı araçlara, ardından da kaldırımda yürüyen Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Neslihan Can´a çarpmıştı. 38 FG 433 plakalı otomobili yaklaşık 35 metre önünde sürükledikten sonra durabilen halk otobüsü ortalığı savaş alanına çevirirken üniversite öğrencisi genç kız ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti?.
Olayın ardından Trafik Denetleme ve Tescil Şubesi ve halk otobüslerin denetimini sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ile makine mühendislerinden oluşturulan bilirkişi heyeti, kazanın nedenini belirlemek için otobüste inceleme yaptı. Yapılan incelemede, ilk başta iddia edildiği gibi fren sistemi ve mekanik bir arızaya rastlanmadığı yönünde görüş belirtti?.
Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi bilirkişisi polisler de otobüsün fren sisteminde herhangi bir arıza olmadığı, kazanın sürücü hatasından kaynaklandığına ilişkin rapor düzenledi. Bilirkişi heyeti ´sürücünün yorgun, uykusuz veya o sırada oruçlu olduğu için kan şekerinin düşmüş olabileceği´ ihtimaline ağırlık verdi.
Kazada hafif yaralanan ve ayakta tedavinin ardından gözaltına alınıp, Talas Emniyet Müdürlüğü´ne götürülerek sorgulanan halk otobüsü şoförü Mehmet ı. İfadesinde özrü kabahatinden büyük dedirten açıklamalarda bulunarak "Altı yıldan beri otobüs şoförlüğü yapıyorum. Olay günü uykusuzdum. Bir an dalmışım. Önümdeki otomobillere çarpınca çıkan seslerden ve yolcuların bağırışlarıyla kendime geldim" diye konuştu?
Yaptığı hata ile bir genç kızı hayattan koparak ş oför Işık´ın doktor raporunda olay sırasında alkollü olmadığı ve ihtimaller arasında yer alan kalp krizi geçirmediğine dair ibareler yer alırken ´Ölüme sebebiyet´ ve ´Maddi hasarlı trafik kazası´ suçlarından mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi?
Öte yandan kaza yerinde hayatını kaybeden Üniversite öğrencisi Neslihan Can´ın Akyazı Anadolu Öğretmen Lisesi´ni bitirdikten sonra üniversite eğitimi için ilimize geldiği öğrenildi? Talihsiz genç kızın cenazesinin son yolculuğuna uğurlanmak üzere yakınları tarafından memleketi Sakarya´nın Akyazı İlçesi´ne götürüldüğü de gelen haberler arasında yer aldı?



Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza