SOĞUK HAVALARIN GÖZDESİ

SOĞUK HAVALARIN GÖZDESİ

YİNE BİTKİSEL ÇAYLAR ?

Soğuk havalar ile birlikte insanların hastalıklara karşı önlem almak için aktarlara yöneldiği herkesin yakından bildiği bir gerçektir. Kış çayı denilince en çok tercih edilen bitkiler ise zencefil, ıhlamur, adaçayı, havlıcan, ekinezya ve meyan kökünü olduğunu belirten uzmanlar bitkisel çayların bu kışında vatandaşın gözdesi olduğuna dikkat çekerek, bu çayların vücut direncini güçlendirip hastalıkları önlediği gibi anti ?oksidan özelliği ile başta çağın vebası kanser olmak üzere bir çok hastalığı önlemede de katkı sağladıklarının altını çiziyorlar?
Bitkilerin şifasından faydalanmak isteyen insanların artık havalar soğuyunca aktarların yolunu tuttuğuna dikkat çeken uzmanlar "İnsanlar artık hastalanmadan önce önlem olarak kış çaylarına yöneliyor. Zencefil, ıhlamur, adaçayı, havlıcan, ekinezya ve meyan kökü havaların soğumasıyla kış hastalıklarına karşı koruyucu olarak kullanılıyor. Bu ürünlerin hastalığın nekahat sürecini de kısalttığı biliniyor." Değerlendirmesinde bulunurken haber ekibimiz ilimizdeki aktarları dolaşarak ilimiz sakinlerinin bitkisel çaylar olan ilgisini ve hangi bitkinin hangi rahatsızlık için kullanılması gerektiğini araştırdılar?.
Soğuk algınlığına karşı tek bitkinin yanı sıra birkaç bitkiden oluşan karışım çaylarının da kullanıldığını belirten aktar Orhan Çandıroğlu son aylarda pekmez, bal ve propolisin de bu karışımlara eklendiği bilgisini verdiler?
Kış hastalıklarına karşı kullanılan yerli bitkilerde 2016 kış aylarına göre belirgin fiyat farkı olmadığını dile getiren aktar Çandıroğlu ıhlamurun kilosunun geçtiğimiz yıl 150-200 lira, adaçayının ise 50 lira civarında olduğunu, bu yıl da fiyatların aynı düzeylerde seyrettiğini kaydederek "Adaçayı ve ıhlamur tüketim miktarı arasındaki makas daralıyor. Geçtiğimiz yıllarda insanlar 1 kilo adaçayı alıyorsa 10 kilo ıhlamur alıyordu. Şimdi ıhlamur 5 kilo satılıyorsa adaçayı 4 kilo satılıyor. Vatandaşlarımız, adaçayını mikrop kırıcı özelliği ve uygun fiyatı nedeniyle istiyor. Bu kışın yıldızı adaçayı diyebiliriz."ifadesini kullandı?
HABER : C.ÜSTEN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor