SOKAK HAYVANLARI AÇ, SUSUZ KALMAYACAK

SOKAK HAYVANLARI AÇ, SUSUZ KALMAYACAK

Özellikle yaz günlerinde kavurucu sıcakta aç, susuz kalan sokak hayvanlarına yardım eli Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. İlimizde bulunan 5 parka konuşlandırılan “beslenme odakları” sayesinde, sokak hayvanlarına hem yem hem de su verili

Barış Manço Parkı’na konuşlandırılan “Beslenme Odağı”nın açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel;” Bugün çok mutlu olduğumuz, bizleri oldukça heyecanlandıran günlerden bir tanesi. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumlulukları kapsamında, Kayseri Hayvanları Koruma Derneği’nin de önerilerini dikkate alarak hayata geçirdiğimiz projenin startını veriyoruz. Uzunca bir süredir gündemimizde olan, çalışmalarını yürüttüğümüz ve doğru karar vermek adına bir takım değerlendirmeler yaptığımız uygulamanın sonucunda artık şehrimizdeki sahipsiz sokak hayvanlarının yaz ve kış şartlarında sokaklarımızda özgürce dolaşabilmeleri, beslenebilmeleri, hayatlarını idame ettirebilmelerine yönelik beslenme odakları oluşturmaya başladık. Bugün, bu beslenme odaklarımızdan birini Barış Manço Parkı’nda sizlerle beraber açılışını gerçekleştiriyoruz. Toplamda ise 5 parkımızda bu çalışmayı gerçekleştirdik ancak bu çalışma gün be gün artarak devam edecek. Sahipsiz sokak hayvanlarının da yaşam hakları vardır, onların  da parklarımızda, sokaklarımızda özgürce dolaşmaları konusunda destek vermeliyiz. “ ifadelerini kullandı.

 

Sözlerinin devamında 2 günlük periyotlarla “Beslenme Odaklarının” denetleneceğini ifade eden Üstünel;”Türkiye’nin birçok yerinde beslenme odağı numuneleri getirttik. 2 günlük periyotlarla, belediye personelimiz şehrin muhtelif yerlerine konuşlandırdığımız beslenme odaklarını denetleyecek. Yem ihtiyaçlarını bu odakta bulunan 30 kg lık yem haznesine koyacak. Yine bu odakta bulunan su haznesi de parklardaki sulama altyapısıyla ilintili. Su eksildikçe otomatik olarak şamandıra sistemiyle, hayvanlarımız taze su içme şansı bulacak. Bu beslenme odakları; Büyükşehir Belediyemizin önündeki parkta, Barış Manço Parkı’nda, Alparslan Parkı’nda, Tuna’da ve Pozantı Parkı’nda mevcut.” diye konuştu.

 

Başkan Özhaseki’nin taleplerini değerlendirerek uygulamaya koymasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Bahattin Narin;”Bugün burada, başkanımız Mehmet Özhaseki’den talep ettiğimiz beslenme noktalarının oluşturulması ve açılışı için bulunmaktayız. Bir sene önce sayın başkanımıza, sokak hayvanlarının özellikle yaz aylarında aç, susuz kaldığını belirtmiştik. Bu beslenme odakları ve su konteynırları bazı şehirlerde çöp kovası olarak kullanıldı. Bu konuda Kayserili vatandaşlarımızdan daha dikkatli, olarak, bu beslenme odaklarını amaca uygun olarak kullanmalarını istiyoruz. “ diye konuştu.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor