SOSYAL KOOPERATİFLER EĞİTİM VE TANITIM TRENİ KAYSERİ´DE

SOSYAL KOOPERATİFLER EĞİTİM VE TANITIM TRENİ KAYSERİ´DE

EĞİTİM TRENİ, KAYSERİ TREN GARI´NDA FARKINDALIK OLUŞTURDU

Ticaret Bakanlığınca kooperatiflerle ilgili farkındalık oluşturmak maksadı başlatılan proje kapsamında çıktığı yurt turunda ilimize de uğrayan ?Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni´ yolcuları arasında bulunan Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarla ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Özgür Arzik ´Sosyal Kooperatifçilik Tanıtım, Eğitim, Geliştirme ve Uygulama Projesi´ hakkında ilimiz sakinlerini bilgilendirerek ülkemizde ?Kooperatifçilik´ in özendirilmesi ve yaygınlaştırılması yönünde mesajlar verdi.

Ülkemizde kooperatifçiliğin öneminin anlatılması ve kooperatiflerle ilgili farkındalığın oluşturulması amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından ´Sosyal Kooperatifçilik Tanıtım, Eğitim, Geliştirme ve Uygulama Projesi´ geliştirildi. Proje kapsamında ´Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni ilimize geldi.

Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni, Tren Garı´nda mehter takımı eşliğinde karşılandı. Karşılama töreninde konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Başkanvekili Mustafa Alan;"Atatürk´ün de kooperatifçiliği tavsiye ettiği gibi, gelişen Türkiye´de türlü şirketler iflas ettim ama kooperatifler ayakta. Yani kooperatifçilik hem gönüllülük işi hem de bilme işi, tabana yayma işi" değerlendirmesinde bulundu.

Trenin yolcuları arasında bulunan Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarla ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Özgür Arzik´da "Sosyal kooperatif bizim yeni duymaya ve kullanmaya başladığımız bir model. Ancak bu modelin özünü oluşturan ortaklık, birlik ve beraberlik ruhu bizim için yeni değil aksine oldukça köklü bir kavram. Biz üretirken de tüketirken de beraber olmayı, paylaşmayı, birbirinin yardımına koşup yaralarını sarmayı milli bir karakter olarak benimseyen bir milletiz. Biz, beraberlikte bereket olduğunu bilen bir milletiz. Bizi güçlü kılan şey bu birlik ve beraberlik şuurudur. Bu şuur, doğru bir şekilde seferber edildiğinde kazanamayacağımız mücadele bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz ise  projenin hayırlar getirmesini temennisinde bulunarak "Sosyal kooperatifçilik modelini tanıtmak amacıyla başlamış olan eğitim treni bugün Kayserimize geldi. Bütün arkadaşlara hoş geldin diyor, Kayseri´de görmekten mutluluk duyuyoruz. Biliyorsunuz ülkemiz hızla gelişmektedir. Ancak son 15-20 yılda ülkemizde sosyal devlet anlayışı çok büyük ilerleme kaydetmiştir. Bunun gereği olarak da kooperatifçilik yani belirli dezavantajlı vatandaşlara, özellikle kadınlara, temiz çevreye, eğitime yönelik farkındalık oluşturmak, bu konudaki eksiklikleri gidermek ve birlik ve beraberlik ruhunu kooperatifle birleştirip yaygınlaştırmak amacıyla bu faaliyet başlamıştır. Bu faaliyetin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu?

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler, Sosyal Kooperatifler ve eğitim Treni´ni gezdi. Tren Kayseri´nin ardından Sivas, Malatya, Gaziantep, Hatay ve Adana´ya da giderek farkındalık oluşturmaya devam edecek.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor