`SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI` ERÜ`DE TERTIŞILDI

`SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI`  ERÜ`DE TERTIŞILDI

Sevgili İZLEYİCİLER; Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Ermeni Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığınca tertiplenen “Sözde Ermeni Soykırımı” paneli gerçekleştirildi.

Fen Fakültesi Dekanlık Katı Konferans Salonu’nda düzenlenen  “Sözde Ermeni Soykırımı” Paneli’ne üniversiteli genç yürekler  yoğun ilgi gösterdi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnbaşı, bütün dünya kamuoyunda sürekli olarak gündeme getirilen ‘Ermeni Katliamı’ ile ilgili olarak bir panel yaptıklarını belirterek, “Biz ilk öğrenci olarak 1985 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesine gittiğimiz zaman bir ‘Ermeni Sempozyumu’ yapıldı. Yurt içinden yurt dışından katılanlar oldu. O zaman Ermenilerin iddiaları güya katledilen Ermenilerin sayısı 500 bin’di. Sonra biz okulu bitirdik asistan ve hoca olduk. Bu katledilen Ermenilerin sayısı 2 milyona çıktı. Bunu özellikle söylemek istiyorum. Ölülerin sayısı durup dururken artar mı ? Artar tabi rakamlarla oynarsanız artar"değerlendirmesnde  bulundu....

 

Kayseri’nin tamamında Ermeni ve Rum nüfusunun toplam olarak oranı %20 olduğunu hatırlatan Prof. Dr  İnbaşı sözlerinin devamında  geri kalan nüfusdan kimsenin bahsetmediğine vurgulayarak “Kayseri’de hiç Türk yok mu? Hiç Müslüman yok mu?  Soruyorsun kendi kendine. Aynı tarihlerde Osmanlı Vergi kayıtları var. Kayseri’nin %78’i Türk’tür “ifadelerini kullandı.

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Yahya Bağçeci ise  “Ermeni Meselesinin Uluslar arası bir sorun olarak ortaya çıkış süreci” konulu sunumunda Ermeni lobisinin Türkiye Cumhuriyeti`ni uluslar arası anlamda zor durumda bırakmak amacıyla faaliyette bulunduklarını ifade ederek, şunları kaydetti... “ biz de bir nevi kendimizi savunmak amacıyla  bu tarih 22 nisan bu da   işin ne kadar siyasi bir boyut kazandığını göstergesidir. Biz yine de işin içinden sıyrılıp objektif bir şekilde bu mesele nedir. Nasıl ortaya çıkmıştır. Tarihte gerçekten neler olmuştur. Ve neden sonuç ilişkisi kurmaktır. Ermeni meselesinde bu çok önemlidir”

 



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı