SÖZDUYAR; OPERASYONU DEĞERLENDİRDİ

SÖZDUYAR; OPERASYONU DEĞERLENDİRDİ

Van Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan operasyon çerçevesinde içlerinde Van, İstanbul, Kilis, Adana, Gaziantep ve Kayseri’nin de bulunduğu illerde birçok İHH yetkilisi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Van’dan gelen polisle

Van merkezli başlatılan ve Kayseri’de de bir kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Sözduyar sözlerine, göz altına alınan İHH Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Recep Çamdalı’nın maruz kaldığı gözaltı sürecini anlatarak başladı.

``14 Ocak 2014 Salı günü, sabaha karşı saat 07.00 sularında Kayseri Emniyeti`yle alakası olmayan Van Emniyeti mensuplarından terörle mücadele ekibi olduklarını söyleyen görevliler tarafından Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyemiz Recep Çamdalı’nın evine operasyon düzenlenmiştir. Recep Çamdalı`nın evinde şahsına ait bilgisayarına el konulmuş, ev didik aranmıştır. Kayseri kamuoyunun da çok iyi tanıdığı Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Çamdalı’nın ömrü insani yardım ile geçmektedir ve şu anda Kayseri`de ikamet eden mülteci ve yetimlerin manevi babası konumundadır`` dedi.

Yapılan operasyonun zamanlamasının manidar olduğunu belirten Sözduyar, ``Bugün yaşanan olay, karanlık odakların iyiliğe, insanlığa, adalete, onura düşmanlık beslediğinin bir işaretidir. Operasyonun zamanlaması da manidardır. Bu vesile ile Kayseri kamuoyuna ve tüm dünyaya sesleniyoruz; amacı sadece insani yardım olan kardeşimiz Recep Çamdalı’nın sonuna kadar yanında olacağımızı ilan ediyoruz. Yine bu vesile ile Kayseri İHH İnsani Yardım Derneğimizin mazlumların yanında olmasını, onlara götürülecek yardımları, onların dertleriyle dertlenmemizi, hiçbir derin yapılanma engellemeyecektir. Kayseri İHH`nın yurt içinde ve yurt dışında hiçbir örgütle bağlantısı yoktur. Buradan ilan ediyoruz ki, İHH İnsani Yardım Vakfı`nın Suriye`deki mazlumlar için başlattığı 1000 TIR`lık yardım çalışmasını her hafta 1 TIR`la Kayseri İHH olarak destek vereceğiz. Aynı zamanda İHH İnsani Yardım Vakfı`nın Suriyeli mazlumlar için açıklamış olduğu 50 milyon dolarlık yardım hedefine Kayserili vicdan sahibi insanlar olarak 5 milyon dolarlık katkı sağlamayı hedefliyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında örgütlenmiş olan Siyonist organizasyonun mutlu olmasını sağlayacak bu operasyonlar lehimize sonuçlanıp, kirli odakların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Tüm insanlığın tek düşmanı olan Siyonizmin işine yarayan bu operasyona karşın her türlü hukuk yoluna başvuracağımızı ve bugüne kadar yaptığımız insani yardım çalışmalarını artırarak devam edeceğimizi tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.`` diye konuştu

 

Suriyeli mülteciler için Kayseri İHH ile Kilis İHH ile yaklaşık 2 yıldır ortak bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Sözduyar, ``Hiçbir şekilde, hiçbir örgütle bağlantımız yoktur. Suriye içinde, arazide, savaş içinde El Kaide’nin etkili olduğu bölgelerden de geçerek yardım çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kilis İHH’da operasyon yapılmıştır ve 17 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. O bölgedeki çalışmalarımız ise dumura uğramıştır. Recep Çamdalı kardeşimiz gözaltına alındı. Ömer Faruk Aksebzeci kardeşimiz ise şu anda umrede. Suriye’de o zorlu şartlarda sadece İHH yardım götürebiliyor. Yapılan bu operasyon, bu yardımları aksatıyor ancak İHH olarak Suriye’ye olan yardımlarımızı bundan sonra 10 katına çıkaracağız inşallah. Operasyonda Recep kardeşimizin evindeki bilgisayarına, bazı şahsi dökümanlarına da el konulduğunu duyduk`` şeklinde konuştu.

 



Saklandığı yerde yakalandı

Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu

Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı