SP İL BAŞKANI ARIKAN ,

SP İL BAŞKANI ARIKAN ,

?KAYSERİLİ HEMŞERİLERİMİZİ YENİKAPI´YA BEKLİYORUZ? .

Saadet Partisi il Başkanı Mahmut Arıkan, parti binasında bir basın açıklaması gerçekleştirerek 30 Temmuz Pazar günü saat 17.00´de İstanbul Yenikapı´da gerçekleştirilecek olan ?Büyük Kudüs Mitingi´ ne tüm Kayserilileri davet etti.   Arıkan, miting için 29 Temmuz akşamı saat 20: 00´de Saadet Partisi önünden otobüsler kalkacağını belirterek:  ?Ne oldu bize, yüreklerimiz niye acıyı hissetmez oldu, gözlerimiz neden kötüye alışkın oldu, neden iyiyi aramaz olduk? En azından göğe açılan ellerimiz vardı ne oldu? ? diyerek İslam Alemi´nin Aksa´nın işgaline karşı ilgisizliğine sitem etti.

 30 Temmuz Pazar günü saat 17.00´de İstanbul Yenikapı´da gerçekleştirilecek olan  ?Büyük Kudüs Mitingi´ ne ilimiz sakinlerini davet etmek için parti il binasında  basın açıklaması gerçekleştiren  Saadet  Partisi  İl Başkanı  Mahmut Arıkan ?Mescid-i Aksa´da yaşanan Siyonist zulme karşı birlik olmak için 30 Temmuz Pazar günü saat 17.00´de İstanbul Yenikapı´da ?Büyük Kudüs Mitingi düzenleyeceğiz. Bu miting ile bütün dünyaya ve İsrail´e, Biz Kudüs´e Türk halkı olarak sahip çıktığımızı ve çıkmaya devam edeceğimizi haykıracağız. Bu yüzden görüşü ne olursa olsun zulme karşı duran , ?Kudüs bizimdir´ diyen bütün partiler e mensup, tüm STK temsilcilerini;  kısaca tüm Kayserili hemşerilerimizi Yenikapı´ya bekliyoruz? ifadesini kullandı.  

Arıkan sözlerinin devamında zulme karşı direniş olarak tertiplenen bu mitingin partiler üstü bir organizasyon olduğunun altını çizerek:  ? Üzerine basarak ifade etmek istiyorum. Bu organizasyonu Saadet Partisi yapmaktadır, ama miting alanında hiçbir partinin bayrak ve flaması olmayacaktır. Sadece Türk ve Filistin bayrakları bulunacaktır. Yenikapı´ya gelin. Gelin ki gücümüzü başta İsrail olmak üzere tüm dünya görsün. Sevincimiz ortak, hüznümüz ortak diyoruz ama maalesef son zamanlarda paylaşacağımız pek sevinç kalmazken her gün katmerlenerek çoğalan acılarla yüz yüze geliyoruz. Bu acıların en son örneğini 1967 yılında işgal ettiği Kudüs´te Mescid-i Aksa´da Siyonist İsrail´in insanlık dışı davranışıdır. Bu acı olay basit ve göz ardı edilecek bir olay değildir. Zulmün yapıldığı belde Kudüs´tür. O Kudüs ki bizim ilk kıblemizdir, o Kudüs ki; Peygamber Efendimiz´in miraca çıkarken uğradığı duraktır, o Kudüs ki; Mekke ve Medine´den sonra bizim üçüncü gözbebeği mekanımızdır. O Kudüs ki; Kabe-i Muazzama ve Mescid-i Nebevi´yle birlikte en kutsal saydığımız mescitlerden olan Mescid-i Aksa´yı sinesinde barındıran beldedir. Siyonist zulme karşı tüm cılız söylemleri bastıran tepki Venezuela´dan geldi.Evet biz İslam ülkeleri yöneticilerinden beklerken Siyonist zulme en sert tepki Venezuela Devlet Başkanı Maduro´dan geldi. Maduro, işgalci İsrail´i sert bir dille kınarken, tüm İslam Alemi´ne ayağa kalkma çağrısı yaptı. Madem biz kardeşiz, madem tüm Müslüman coğrafya bizim ortak vatanımız niye sesimiz soluğumuz çıkmıyor? Ne oldu bize, her gün namazda okuduğumuz ayetler niye sadece caminin içinde kalıyor, niye hayatımıza yansımaz oldu? Kardeşlerimizin imdadına yetişmek için doğrulup harekete geçmek bir tarafa niye kulaklarımızı kapatıyoruz, niye gözlerimizi yumuyoruz, dillerimiz niye susuyor?? diye konuştu?

Arıkan sözlerinin sonunda Müslümanların kendi sorunlarına karşı takındığı ilgisiz tavırdan dolayı serzenişte bulunarak:  ?Ne oldu bize, yüreklerimiz niye acıyı hissetmez oldu, gözlerimiz neden kötüye alışkın oldu, neden iyiyi aramaz olduk? En azından göğe açılan ellerimiz vardı bizim, sıkılmış yumruklarımız, tekbirlere eşlik eden işaret parmaklarımız. Ellerimiz artık kötülükleri düzeltmek için kalkmıyor çolak olduk hepimiz. Dillerimiz lal oldu, iyiliğe çağırmıyoruz, kötülüklere suskunuz? Ya kalplerimiz? Allah için hepimiz kendi kendimize soralım, buğz edecek noktadan bile her geçen gün uzaklaşmıyor muyuz? Allah korusun imanın en zayıf noktasından bile gün be gün uzaklaşmıyor muyuz? Başta da Allah´ın ayetiyle söyledim: ?Müslümanlar ancak kardeştir. Namaz kılmanın Mescid-i Aksa´da yasaklanmasıyla Hunat´ta, Cami-i Kebir´de, Bürüngüz´de yasaklanması arasında hiçbir fark yoktur.? ifadesini kullandı?

Arıkan 30 Temmuz Pazar günü saat 17.00´de İstanbul Yenikapı´da gerçekleştirilecek olan   ?Büyük Kudüs Mitingi´  için 29 Temmuz akşamı saat 20 00´de Saadet  Partisi  Kayseri  il binası  önünden  otobüsler hareket edeceğini  de sözlerine  ekledi?

HABER:   SÜLEYMAN ERDOĞAN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"