SPOR BAKAN AKİF ÇAĞATAY KILIÇ:

SPOR BAKAN AKİF ÇAĞATAY KILIÇ:

?HERKES SORUMLULUĞUNU BİLMELİ? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri´ye geldi. Program kapsamında Kayseri Valiliği´ni ziyaret eden Özhaseki ve Kılıç, burada medya mensuplarının sorularını cevaplayıp ülke gündemine dair açıklamalarda bulundular. Bakan Özhaseki, Çanakkale ve Malatya´da meydana gelen depremleri değerlendirirken, Bakan Kılıç ise spor dünyasını uyararak ?Herkes sorumluluğunu bilmeli? ifadesini kullandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri ilimizde ilk olarak Kayseri Valiliği´ni ziyaret ettiler. Valilik girişinde medya mensuplarının sorularını cevaplayıp ülke gündemine dair açıklamalarda bulundular.
Bakan Özhaseki Çanakkale´nin Ayvacık ve Malatya´nın Hekimhan ilçelerinde gerçekleşen depremlere ilişkin soru üzerine, günlerdir uyarmaya ve doğru şeyler yapmaya çalıştığını kaydederek ?Günlerdir uyarmaya çalışıyorum. Doğru şeyler yapmaya çalışıyorum. Ara ara da insanları acaba korkutarak olumsuz şeyler söyleyerek yanlış mı yaptık diye düşündüğümüz oluyor. Geçenlerde İstanbul´da bütün toplantılarda yaklaşan İstanbul depremini ve oradaki insanları bekleyen tehlikeyi anlatmaya çalıştım. Şu gerçeği bilmeliyiz. Bu şom ağızlılık değil. Bu olumsuz konuşmak değil. Türkiye deprem ülkesidir. Topraklarımızın yüzde 42´si deprem bölgesindedir. Bizi bekleyen birtakım faylar ve kırıklar var. Bunlara yüzyıllar boyunca geriye doğru bakıldığında belli aralıklarla dışarıya vurumunu görüyoruz. Bu Marmara açıkları içinde gözüküyor. Başka yerler içinde gözüküyor. Bütün bu gerçeği bilerek hareket edersek biz doğru işler yapmış oluruz. Yerin altındaki hareketlenmelere mani olacak halimiz yok. Gücümüz yetmiyor. Hatta birkaç saniyesine kadar ancak hissedebiliyoruz. Onun dışında öncesinde hissedemiyoruz da. Yapmamız gereken tek şey, hazırlıklı olmaktır. Onun bir gerçek olduğunu bilmektir. Onunla kavga etmemek, barışık olmak ve ona uygun davranmaktır. ? değerlendirmesinde bulundu.
Sözlerinin devamında sağlam zeminler üzerine daha sağlam binalar yaparak hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Bakan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu kapsamda olayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak 2018 yılını pilot yıl ilan ettik. Bu sene hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yasal alt yapıyı hazırlayacağız. Finansman kaynaklarını hazırlayacağız ve gelecek seneden itibaren tüm Türkiye´de en az 500 bin konutu yılda değiştirmek üzere program yapıyoruz. Bunun 250 bini İstanbul, 250 bini de Anadolu. Böyle olursa biz başarılı oluruz. 10 sene içerisinde kimliksiz gördüğümüz, sağlıklı görmediğimiz binaları değiştirmiş oluruz. Allah bu günlerde deprem vermesin. Hiç vermesin ama verirse de en geç olanından versin ki, biz bu hazırlıkları bitirelim. Bunun gayreti içerisindeyiz.?
Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki´nin mihmandarlığında ilimize gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da açıklamasına ?Kayseri´deki spor yatırımları ve spor tesislerini yerinde görmeye geldik. Kayseri, özellikle kış sporlarında önemli merkezlerimizden birisi. Olimpik hazırlıklarımızın yapıldığı bir merkezdir. Sadece günümüzün spor dalları değil, geleneksel spor dallarının hayat bulması için çalışmalar yapacak projelerini geliştireceğiz. Geleneklerimizden göreneklerimizden, tarihimizden gelen geleneksel spor dallarımız hayat bulsun. Bunların hayat bulması için atlı okçuluk, cirit ve geleneksel okçuluk tesislerini hayata geçirmek için çabalarımız ve çalışmalarımız olacak.?
Bakan Kılıç sözlerinin sonunda Beşiktaş-Fenerbahçe maçı başta olmak üzere saha içi ve dışında meydana gelen olaylar konusunu da değerlendirerek şunları kaydetti: ?Daha önce de, bu konuda söylediğim gibi,Türkiye´de herkesin olduğu gibi, spor yöneticilerinin, antrenörlerin, sporcuların da sorumlulukları var. Herkesin bu ülkeye karşı sorumlulukları vardır. Herkes sorumluluklarına göre davranmalı ve sergilemeli.?
HABER: C.ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"