Su kanalları gözlem altında

Su kanalları gözlem altında

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan Erciyes Dağı taşkın su kanallarının sürekli olarak bakım ve temizlik çalışmasının yapıldığını ve Melikgazi’nin DSİ ile ortak çalışma sonucunda SEL HARİTAS

2014 yılına kadar ilçe sınırları içerisinde Gültepe, Yıldırım Beyazıt, Kazımkarabekir, Kıranardı, Hisarcık, Gesi, Mimarsinan, Turan, Bağpınarı gibi mahallelerde taşkın su kanalları inşa edildiğini ve bu kanalların sürekli temizlendiğini belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç “  Bu yıl Mart ayından itibaren Ağırnas ve bölgesi yerleşim alanları bölgemize dahil oldu. Dolayısı ile bu yerlerde bulunan dere, çay gibi su kanallarının da bilinmesi, tespit edilmesi ve taşkınlara karşı önlem alınması gerekiyor. Bu açıdan Belediye olarak büyüyen ilçe sınırları içerisinde tüm kanalların tespiti, yönlerinin ve doğal akıntıların korunması ve önlem alınması amacı ile Melikgazi İlçesinin Sel Haritasını çıkardık. Şu anda bu kanallarda genel temizlik, bakım ve gerekli yerlerde ıslah çalışması yapıyoruz ” dedi.

Doğal Su Kanalları Tespit Edilerek Sel Haritası…

        Belediye olarak her yıl ilk ve sonbahar aylarında su kanallarının temizlendiğini ve kesinlikle bu kanallar üzerinde yapılaşmaya izin vermediklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, taşkın su kanalları ile dere yataklarının temizliğinde fen işleri motorize ekipleri ile birlikte gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı