KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

NAR SUYUNUN MUCİZEVİ FAYDALARI!

KANSERDEN VE KALP KRİZİNDEN KORUYOR…

COVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR

"ÇOK AĞIR BİR SÜREÇ ANCAK DENEYİMLENİNCE ÇEKİLEN ISTIRAP ANLATILABİLİR"

YERLİ AŞININ UYGULANDIĞI GÖNÜLLÜLERDE BİR YAN ETKİ GÖRÜLMEDİ

REKTÖR ÇALIŞ: ŞU ANA KADAR AŞI YAPILAN GÖNÜLLÜLERİMİZİN DURUMU ÇOK İYİ”

BÜYÜKKILIÇ’TAN ‘PANDEMİ’ DEĞERLENDİRMELERİ

“GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMALIYIZ”

KOCASİNAN'DAN ÇÖLYAKLILARA GLÜTEN HASSASİYETİ

“ÇÖLYAKLI AİLELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

TALAS’TAN DEZAVANTAJLI AİLELERE ÇOK YÖNLÜ DESTEK

PSİKOLOG, SOSYOLOG VE SOSYAL HİZMET UZMANLARI DEVREDE

ERÜ HASTANELERİ’NDE, BÖBREK NAKLİ YAPILAN İKİ HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

“HER BİRİ BİR FİLM SENARYOSU OLACAK KADAR YOĞUN EMEK, MANEVİYAT, BAŞARI, ÇABA, İÇERİYOR”

41 YAŞINDAKİ RAMAZAN ADIGÜZEL ORGAN NAKLİ BEKLİYOR

"ORGAN BAĞIŞI OLURSA MAKİNEYE BAĞLI YAŞAMAKTAN KURTULURUZ"

DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR !

“LAHANA BİNBİR DERDE DEVA”

BENLİ: EV HANIMLARI RİSKLİ MODÜLDE GÖZÜKMEKTE

“BASİT TEDBİRLERE UYMAZSAK FARKLI VE DAHA ZORLU TEDBİRLER GEREKECEK”

UZMANLAR UYARIYOR!

“KIŞ AYLARI BOYUNCA BOL BOL KARNABAHAR TÜKETİN”

ERÜ’DE COVİD-19 AŞISI

ERUCOV-VAC ADAY ÜZERİNDE DENENDİ

MAHMUT HİÇYILMAZ , ‘ORGAN BAĞIŞI HAFTASI’ NEDENİYLE BİR AÇIKLAMA YAPTI

“KAYSERİ’DE ORGAN BAĞIŞINA YETERLİ İLGİ YOK”

SAĞLIK EKİPLERİNE YANLIŞ BİLGİ VERENLER

2 YILA KADAR HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILACAK

GRİP İLE COVİD'İ AYIRT ETMEK ÇOK ZOR

"ÜST SOLUNUM YOLU HASTALIKLAR KORONA VİRÜSE GÖRE DAHA KOLAY GEÇİRİLİR"

KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİ ‘İŞLETME DÖNEMİ 8. KOORDİNASYON TOPLANTISI’ YAPILDI

SAĞLIK HİZMETLERİNİN KALİTESİNİ ARTTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

Anahtar Kelimeler: 0
Gürkan Ofis Mobilyaları

SU KANSER YAPIYOR

Kayseri Özel Avrupa Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Mesut Polat, dünyada yapılan araştırmalarda suyun içerisinde kanser yapıcı maddelere rastlandığını, bu durumun insan metabolizmasını bozduğunu söyledi.

Dahiliye Uzmanı Dr. Mesut Polat, kanseri meydana getiren dört temel faktör olduğunu belirtti. Söz konusu faktörleri önem sırasına göre, dengesiz beslenme, sigara, enfeksiyon hastalıkları ve mesleki sebepler olarak sıralayan Polat, “Kanserin en önemli nedeninin dengesiz beslenme olduğuna inanıyoruz. Yüzde 30-35 civarında dengesiz beslenmeden kaynaklanır” dedi.
Ağızdan alınan gıdaların en başında su geldiğini ifade eden Polat, dünyada yapılan araştırmalara göre suyun içerisinde astbest, arsenik, krom, nikel, viril klorür ve cıvaya rastlandığına ve söz konusu maddelerin kanser yapıcı olduğuna dikkat çekti. Polat, “Bunların insanın hücresel metabolizmasını bozduğu ve kanser yaptığı belirlenmiştir. Pestisit yani meyvelerin ve sebzelerin böceklenmesini önlemek için sıkılan ilaçlar da suya karışarak kanser yapan nedenler arasına girmiştir” diye konuştu.
Beslenmede kanser yapıcı maddeler arasında sudan sonra en önemli gıdanın buğday olduğunu söyleyen Polat, “Buğdayın depolanması sırasında bir mantar meydana geliyor. Bu mantarlar ve küfler aflatoksin denilen bir zehre neden oluyor. Bu aflatoksin insan vücudunda kansere neden oluyor” şeklinde konuştu.
Polat, diğer kanser yapan gıdaları şu şekilde sıraladı:
“Kanser yapıcı maddeler arasında üçüncü sırada fast foodlar, tütsülenmiş ve işlemden geçmiş kırmızı et sucuk, salam, jambon gibi gıdalar geliyor. Bunların içersinde nitrit, nitrat gibi kanser yapıcı elementler bulunuyor. Merdiven altı üretim yerlerinde nitrozamin yaygın halde bulunuyor. Gereğinden fazla korucu madde ve sodyumnitrat hazır köfte ve dondurulmuş et ürünlerinde bulunuyor. Bir diğeri ise balıklarda rastlanan cıvadır. Sanayi atıklarının suya karışmasıyla balıkların vücuduna girmiştir. Balıklarla birlikte de insan vücuduna girmiştir. Bu da kanser yapıcı nedenler arasında yer alır. Bir diğer ise kızartma ve hamur işleridir. Patates kızartması ve cipslerde, kızgın yağda pişen hamur işlerinde veya bisküvi ve kurabiyelerde aşırı sıcakta pişmesinden dolayı bir takım kimyasal değişiklikler meydana gelir. Aynı yağın tekrar tekrar kullanıldığı zamanlarda akrilamid denilen bir madde meydana gelir ki, bu madde de kansere zemin hazırlar. Bunların dışında birde mangalda pişen etler vardır. Ateşle direk temas eden kırmızı etlerde bir takım hidrokarbonlar meydana gelir. Bunlar vücutta kansere zemin hazırlar. Bunun için etler ızgara, buğulama veya fırınlama şeklinde tüketilmesi gerekir.”
Polat, söz konusu gıdalar beslenme düzeninden çıkarılmayacağı için, kanserden korunmak için bir takım önerilerde bulundu. Kanserden korunmanın en önemli yönteminin, vücutta fazla kiloyu biriktirmemek olduğuna dikkat çeken Polat, “Lifli gıdaları fazla tüketmek, sebze ve meyve tüketmek. Çiğ sebzeler kanseri önlemede önemli rol oynar. Bunlar soğan, sarımsak, brokoli, karnıbahar, pırasa ve turunçgiller. Sebze meyvenin dışında şarküteri ürünleri az tüketmek gerekir. Mümkün olduğu kadar taze et ve meyve tüketelim. Salamura, konserve ve işlem görmüş etlerden uzak duralım. Sigara ve alkolden e uzak durmak çok önemli. Çillenmiş, rengi atmış, bozulmaya yüz tutmuş patateslerden uzak durmak gerekiyor. Fazla kilo almayın, çok hareket edin, egzersiz yapın, doğaya karışın. Bunlar sizi kanser ve diğer tehlikeli hastalıklardan koruyacaktır” ifadelerini kullandı.