SUÇ İŞLEMEMEK İÇİN KENDİNİ ZİNCİRLEDİ

SUÇ İŞLEMEMEK İÇİN KENDİNİ ZİNCİRLEDİ

Kayseri'de, Cumhuriyet Meydanı'nda ellerini zincirleyen eski bir hükümlü, çalışmak istediğini ancak yetkililerin kendisini, 'Bugün git, yarın gel' diyerek oyaladıklarını söyledi.

"Derdim ekmek savaşı" diyen Ali Demir (35), Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda ellerini zincirleyerek tek kişilik eylem yaptı. Demir, "Başka hiçbir amacım yok. Ne burada gösteri yapmak ne birilerinin maskarası olmak. Sadece bir aile babasıyım ve çocuklarım için buradayım. Çalışmış olduğum yerde öfkem artıyor. Eski hükümlüyüm. Çalışmak istiyorsun ama çalışamıyorsun. 'Bugün git, yarın gel' yapılıyor" dedi.

 Amacının sesini duyurmak olduğunu ifade eden Demir, "Anadolu insanı olarak benim de bir yerim olmalı çünkü ben kendimi biliyorum. Ben suça meyilli bir insan olma durumuna geçiyorum. Çalıştığım iş yerlerinde adam kayırma ve torpilcilik yapılıyor. Sendika başkanı var, onun oğlu, kızı çalışıyor. Genel müdürün amcasının, dayısının oğlu çalışıyor. Ben giriyorum kalıyorsun, meslek var, sanat var, sermaye olmazsa iş yapamıyorsun. Fabrikaya giriyorsun, soy, soydaş ırkçılığı yapılıyor. Eğer ben Avşarsam benim de bu açılımda hakkım olsun. Ben terörist değilim. Ben yola çıktığım zaman polis benden hep GBT soruyor. Ben tertemiz yaşamak isteyen bir insanım" diye konuştu.

 Amacının bu ülkede dürüst ve şerefli bir şekilde yaşamak olduğunu vurgulayan Demir, "Yoksa kendimi zincirlemek insan işi değil. Bugün ben suç işlememek için kendimi zincirliyorum. Suç işlememek için kendimi zor tutuyorum. Ben silah tutmak istemiyorum. Ben dürüst yaşayacağıma söz verdim. Ben sadece çalışmak istiyorum. Cebinde paran olmazsa otobüse binemiyorsun, elektrik ve suyun kesiliyor. Ben burada tek başıma kendi hakkımı arıyorum" ifadelerini kullandı.



İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü