SUCUK DAĞITMAYA DEVAM ETTİ

SUCUK DAĞITMAYA DEVAM ETTİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kendi haklarında yalan ve iftira atan CHP milletvekili ve ulusal çapta yayın yapan bir gazete ile ilgili açtıkları tazminat davasını kazandıklarını açıkladı. Başkan Mehmet Özhaseki, daha sonra partisi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kendileri ile ilgili savcılık tarafından soruşturmaya yer olmadığı için kapatılan bir dosyayı gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu partisinin Talas ilçe kongresinde eleştirdi. Kazandıkları tazminatla ilgili kamuoyuna yanlış bilgi verildiğini ileri süren Başkan Özhaseki, kongredeki konuşmasında şunları söyledi;

    “Sucuk paraları ile ilgili bir gazetede haber çıktı. Artistlik yaptığımızı yazmışlar. 2004 yılında belediyelerin bize devrinde muhalif partiden bir belediyenin çalışanı bize geçti ve yaramazlık yaptı. Yargılandı. Ceza aldı. Sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu, 5 yıl önce konuşulan bir olayı gündeme getirdi. Bizde savcılıktan bir kere daha soruşturma istedik. Aynı olayın hakkında ikinci kez soruşturma yapıldı. Sonuç çıktı. Biz yine temiz çıktık. Suçsuzduk. Savcılık kararı ile kesinleşti. Sonrasında ise algı idaresine başladılar. Olmadığı halde öyleymiş gibi göstermek istediler. Temiz insanları suçlu gibi gösterdiler. Şimdi bol bol nasihat veriyorlar ya. Rakı masalarında oturmayın da milletin içine girin diye. Her gün orada oldukları halde orada olmayıp ta halkın içinde görünmek meselidir. Onun gibi algı oluşturuyorlar. Bizde bu algıyla birlikte 60’a yakın dava açtık. Her söyledikleri yalan için dava açtık. Kazandık. Paraları aldık. Sucuk dağıttık.” dedi.

“Bizim hissi açtığımız davalar oldu” diyen Başkan Özhaseki, “Ama bunlarında söyledikleri sözleri kıvırttıkları için kurtuldukları davalar da var. “Biz başkana söylemedik” dediler. “Biz her şey incelensin” dedik gibi açıklamaları oldu. Bunu da çocuk gibi seviniyorlar. Türkiye’nin en büyük gazetesine ilan veriyorlar. “Kazandık” diye. Ama o adamda iyi bir özellik var. Allah için çok iyi yalan söylüyor. Bugün başka yarın başka yalan söylüyor. Çok iyi yalan söylediğimi ifade ettiğimiz için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Birde savcılığa ifade verdim ve 13 tane yalanını tespit ettik. Savcılığın verdiği karar şu. Başkanım siz haklısınız. Bu adam çok yalan söylüyor dediler. Bunlardan bir tazminat aldık. Yandaş medyalarından da aldık. Hep kazandık. Geçen haftalarda kazandığımız davayı da “Haber yapmayalım” dedik. Ama bunlar yerinde duramadı. Bu tazminatlarla yine sucuk ikramımız var. Geçen hafta aldığım 15 bin liradan sucuk dağıtıyorum. Birisi bunların milletvekillerinden. Birisi de bunların yandaş gazetelerinden. Bunların ebe ecdadına rahmet okuyun. Bunlar gönüllü olarak hayır işlemezler. Ben kopardığım bu paralarla biraz hayır işleteyim. Geçmişlerine rahmet olsun” diye konuştu.

Başkan Mehmet Özhaseki  konuşmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile birlikte mangalda pişirilen sucukları ekmek arasında kongreye katılanlara ve vatandaşlara  dağıttı.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor