SÜLEYMANLI`DA EĞİTİME KATKI

SÜLEYMANLI`DA EĞİTİME KATKI

Talas Belediyesi`nin eğitime yaptığı katkı hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Talas`ın mahallesine dönüşen Süleymanlı`da ilk ve orta okulun çevre düzenlemesi ve çocuk oyun gruplarının da yer aldığı 40 bin TL`lik yardım yapıldı.

Süleymanlı Birlik Dirlik ve Yardımlaşma Şenliği kapsamında okul bahçesinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı ve Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, hayırsever Mustafa Aksoy, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, yurt genelinde okul yakma olaylarına değinerek, "Burada da ne kadar güzel, sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Yerel yönetimlerimiz ve hayırseverlerimiz okullarımızın ihtiyaçlarını gideriyor" dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, eğitim camiasından gelen birisi olarak son günlerdeki okullara yönelik saldırıları kınadığını belirterek, "Belediye olarak Talas`ta eğitim kurumlarımıza destek vermeye devam ediyoruz. Ülkemizin kalkınıp gelişmesi için eğitime vereceğimiz destek son derece önemli. Şehit düşen emniyet mensuplarımıza Allah`tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yılmadan, usanmadan ülkemizin kalkın-ması ve refahı için çalışmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde bunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Göreve geldiğimiz günden beri eğitim başta olmak üzere her alanda katkı vermeye çalışıyoruz. Bu okulumuza kilitli parke, çevre düzenlemesi ve diğer ihtiyaçlar için 40 bin TL harcadık. Bu yıl eğitime 500 bin TL ayırdık. Beş okulumuzun öğretmen odalarını yeniledik, diğerlerini ihtiyaca göre yapıyoruz. Yavrularımızın geleceğini kurtarmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, hayırseverlerin birbiriyle yarıştığı ve belediyelerin ciddi manada destek verdiği Kayseri`de eğitim camiasında görev yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Başkan Palancıoğlu`na teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan okulların ihtiyaç listesini belirleyerek, belediyeyle işbirliği içinde gidermeye çalıştıklarını söyledi.
Hayırsever Mustafa Aksoy da, artık Talas`ın mahallesi olan Süleymanlı`nın gelişmesi için katkıda bulunmaya devam edeceklerini kaydetti. Konuşmaların ardından okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan kadınlara sertifi-kaları verilirken, Başkan Palancıoğlu ve hayırsever Mustafa Aksoy`a teşekkür plaketi verildi.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı