ŞÜPHELİ SIVI KIRMIZI CİVA ÇIKTI

ŞÜPHELİ SIVI  KIRMIZI CİVA ÇIKTI

Şüpheli sıvı kırmızı civa çıktı... Sevgili izleyiciler; Polisin Kayseri- Malatya karayolunda rutin yol kontrolleri yaptığı sırada bir araçta ele geçirdiği, roket başlığına benzeyen maddenin içindeki sıvının yapılan araştırmalardan sonra litresi 1 mily

Kayseri`de polisinin  21 Eylül Cumartesi günü  Kayseri-Malatya Karayolu`nda yaptığı kontrol sırasında durumundan şüphelenilen bir araçta ele geçirdiği roket başlığı ve içerisindeki sıvıyla ilgili inceleme tamamlandı. Roket başlığındaki sıvının litresi 1 milyon dolara satılan kırmızı cıva olduğu öğrenildi. Ural dağlarının yüksek noktalarında bulunan ender bir madde olan kırmızı cıvanın patlama şiddetinin çok güçlü olduğu kaydedildi.

Söz konusu başlık ve sıvıyla ilgili olarak Türkiye Atom Enerjisi Kurumu  başta olmak üzere 6 kurum tarafından inceleme yapıldı. Bugün`ün haberine göre, yapılan incelemelerin ardından cismin, roket başlığı içerisindeki sıvının kırmızı cıva olduğu öğrenildi. Öte yandan yapılan incelemelerin ardından otomobilde bulunan biri Suriye uyruklu 3 kişinin dolandırıcı çıktığı, araçta roket başlığı ve yabancı cisim bulundurdukları gerekçesiyle tutuklandıkları belirtildi.

Kırmızı cıva, füze başlıkları veya kıtalar arası roket sistemlerinde dengeleyici olarak kullanılıyor. Hidrojen bombalarının, atoma gerek olmadan kırmızı cıva ile patlatılabileceği belirtiliyor.



Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı