SÜRÜCÜ SERTİFİKALARINA SÜRE KISITLAMASI GETİRİLDİ

SÜRÜCÜ SERTİFİKALARINA  SÜRE KISITLAMASI GETİRİLDİ

Sevgili izleyicler; 29.05.2013 tarih ve 28661 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği`nin 45. Maddesinde "...kursu başarı ile bitiren kursiyerler sürücü sertifikalarını sınıfına uyan sürücü belg

Yönetmeliğin geçmiş dönem sertifikaların geçerlilik süresi başlıklı geçici 2. maddesinde "Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce düzenlenmiş olan sürücü sertifikaları Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren  iki yıl içerisinde sürücü belgesine dönüştürülür. Süresi içerisinde sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erer" hükmü bulunmaktadır.

29.05.2013 tarihinden sonra düzenlenen sürücü sertifikalarının geçerlilik süresi iki yıl olup, 29.05.2013 tarihinden önce düzenlenen sürücü sertifikaları ise 29.05.2015 tarihinden sonra sürücü belgesine dönüştürülmeyecektir. 

Resmi gazete yer alan bu ibarelerle  gerçkelştirilen yönetmelik değişikliği  hayata geçerken bizde  konu hakkında daha detaylı bilgi  için  ilimizdeki  Sürücü Kursları  Dernek Başkanı Münir Borazan`a baş vurduk...

 

Borazan yaptığı değerlendirmede  şunları kaydett.   “ Sınav sonunda başarılı olan adaylarımız için sertifika düzenliyoruz. Sertifikalarla ilgili herhangi bir süre eskiden söz konusu değildi. 25/05/2013`te yayınlanan yeni yönetmelikte,bakanlık sertifikalara bir süre koydu.Bu süre de 2 yıl.  Daha önce alınmış sertifikalar konusunda da bilgi vermek istiyorum. Diyelim ki vatandaş sertifikasını kazanmış 5-10-15 yıl emniyette dönüştürmemiş, bu yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren onlar için de 2 yıllık bir geçerlilik süresi var. Bu konuda, sürücü belgesi sertifikası kazanıp da, şu an da bekleyen vatandaşlarımıza bu konuyla ilgili duyuru yapalım, çünkü bunlar çok önmeli konular. Özellikle size de teşekkür ediyorum böyle bir konuyu haber yapmak için buradasınız. Vatandaş bunlara zamanında bir sürü para vermiş, almış ama maddi durumlarından dolayı emniyete gidip sertifikayı ehliyete dönüştürememiş.

 

Stajyerlik konusu da Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Bunun da değişik prosedürleri var içerisinde, 3 kez kırmızı ışık gibi, ölümlü (?) asli kusurlu kazalara karışmamak gibi, hız kurallarına uymamak gibi, tehlikeli araç kullanmamak gibi, 100 ceza puanını doldurmamak gibi maddeler var. Bu puanları ya da bu söylediğim maddeleri ihlal edenlerin ehliyetleri 1 yıl süre içerisinde ellerinden alınacak ve yeniden kursa tabii tutulacaklar.”

 



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti