SURİYELİ GENÇLER GELECEK TERCİHLERİNE

SURİYELİ GENÇLER GELECEK TERCİHLERİNE

AGÜ´NÜN ?UMUT YOLU´NDAN YÜRÜYECEK?

Suriyeli ve Türk gençler yüksek öğrenim tercihlerini bir arada yapacak. ?Umut Yolu´ projesiyle geleceklerini birlikte çizecek olan gençler, hem bir arada yaşama kültürünü geliştirecek, hem de becerilerini keşfedecek.

Ortaöğretim düzeyindeki Suriyeli mülteciler ve Türk gençlerin yükseköğrenim programlarına katılımının artırılması için ?Umut Yolu´ doğdu.

Abdullah Gül Üniversitesi´nin hayata geçireceği Umut Yolu Projesi, ortaöğretim düzeyindeki Suriyeli mültecilerin ve Türk gençlerin kişisel ve mesleki kapasitelerini güçlendirmeyi, yüksek öğrenim ve gençlik fırsatlarına yönelik programlara katılımlarını artırmayı; Suriyeli ve Türk gençlerin birbirlerine karşı önyargılarını kırmayı ve sosyal entegrasyonlarını kolaylaştırmayı hedefliyor. 15 Eylül 2018 tarihinde başlayan ve bir yıl sürecek projenin bütçesi ise 60 bin avro.

?Umut Yolu Projesi´ Abdullah Gül Üniversitesince Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Alman Akademik Değişim Servisi, British Council, Campus France ve Nuffic tarafından yürütülen HOPES Projesi´nin hibe programının parçası olarak yürütülüyor. HOPES programı, yenilikçi eğitim projelerine destek vererek, ortaöğretim düzeyindeki Suriyeli mültecilerin ve Türk gençlerin yüksek öğrenim ve diğer eğitim programlarına katılım düzeylerinin artırılmasını hedefliyor ve bu kapsamda çeşitli fırsatlar sunulmasını teşvik ediyor.

HOPES hibe programı kapsamında Türkiye, Lübnan, Ürdün, Kuzey Irak, Mısır ve Suriye´de toplam 14 projeye destek verilirken ?Umut Yolu Projesi´ nin Türkiye´den seçilen 2 projeden biri olduğu öğrenildi?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı