SURİYELİ MUHALİFLERİ KENTLERE TAŞIMAK TERÖRÜ TETİKLER

SURİYELİ MUHALİFLERİ KENTLERE TAŞIMAK TERÖRÜ TETİKLER

Haci Bektaşi Veli Kültür Derneği Kayseri Şube Başkanı Kenan Akpınar yaptığı yazılı açıklamada, “Memleketimizi terör kampüsüne çeviren siyasi yapı komşu ülkelerle siyasi ilişkilerini bir daha gözden geçirmelidir” dedi.

Gaziantep’te bayramın ikinci günü yaşanan terör saldırısını kınamaya yönelik açıklama yapan Hacı Bektaşi Veli Derneği Kayseri Şube Başkanı Kenan Akpınar, “Terör mensupları tarafından patlatılan bombanın ve ortaya çıkan vahşetin geçmişteki Beyrut sokaklarını hatıtırlatıyor bizlere. Bir tarafta şehit cenazeleri bir tarafta yaralı askerler ve diğer bir tarafta da yaralı ya da ölü gençler. Sokaklar kan içinde. Bayramda hayatlarını kaybedenlere rahmet dilerken bütün halkımıza baş sağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.
Akpınar, “Terörün acıma duygusunun olmadığını çoluk çocuk gözetmeden bayramı kana bulamışlardır. “Terörün bayramları bile insanlara nasıl zehir ettiğini Gaziantep’te gördük. Sadece şehit cenazelerinde bir araya gelerek timsah göz yaşları dökerek, birlik olunmaz. Birlik ve beraberlik ‘yurta sulh, cihanda sulh’ ilkesi ile yaşanır. Memleketimizi terör kampüsüne çeviren siyasi yapı, komşu ülkelerle siyasi ilişkilerini bir kez daha gözden geçirmelidir” diye konuştu.
“Türkiye bölgede barış ve huzuru istiyorsa öncelikle kendi içimizdeki sorunlarımızı haletmelidir” diyen Akpınar, “Uçaklarla dolar dolu Valizleri Suriye muhaliflerini kentlere taşımakla terörü tetiklenmektedir. Bu kapsamda Kayseri’ye yapılacağı ifade edilen sığınma merkezinin de istemiyoruz. O araziye şehit aileleri için konutlar yapılsın. Çünkü biz Hatay ve Kilis’te yaşanan olayları takip ediyoruz. Güzel şehrimizin de adeta terör kampına dönüşmesini istemiyoruz” ifadelerinde bulundu.

 



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti