SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARI GELİŞTİRME

SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARI GELİŞTİRME

EĞİTİCİ EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Alkollü araç kullanmaktan ehliyetlerine el konulan sürücülerin yeniden ehliyetlerini almaları için başvurdukları Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitmenlerine seminer verildi. Seminer sonrasında katılımcılara sertifikaları verildi.

Kayseri´de düzenlenen Sürücü Davranışlarını Geliştirme (SÜDGE) eğitici eğitmen sertifika programına Konya, Karaman, Niğde, Mardin, Batman, Siirt ve ilimizden Psikiyatri Uzmanı Hekimler, Psikologlar ve Pratisyen Hekimler katıldı. Kayseri Devlet Hastanesi Geriatri Kliniği´nde verilen ve iki gün süren seminerde alkol bağımlılığı ile mücadele, sürücü tutum ve davranışlarını geliştirme, trafik kurallarına uyum, bağımlılıkla mücadele konuları katılımcılara detaylı bir şekilde anlatıldı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç, "Trafikte iki defa alkollü olarak yakalanan sürücüler bu eğitimlere alınıyor. Bu sürücülerin ehliyetlerine kanunlarımız gereği el konuluyor ve bu eğitimleri almaları isteniyor. Bu eğitimlerde diğer illerimizde yeterli personel desteği bulmakta zorlanıyoruz. Yaptığımız eğitim ile eğitimci sayılarını artıracağız ve bulundukları illerde ehliyetlerine el konulan sürücülerin eğitimlerine yardımcı olunacak" diye konuştu.

Seminer çerçevesinde katılımcılara Kayseri Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi katılımcılara gezdirilerek, kendilerine YGAP binası ve yatışı yapılacak hastalar hakkında bilgi verildi. Seminer, katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile son buldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ