SÜT ÇOCUKLARIN ZEKÂ GELİŞİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

SÜT ÇOCUKLARIN ZEKÂ GELİŞİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

Prof. Dr. Neriman İnanç: “Günde 2 bardak süt zekâ gelişimi açısından büyük önem taşıyor.”

Yurt genelinde okulların yeniden eğitime başlaması ile birlikte öğrencilerin okul başarısı ve zeka gelişimi için sağlıklı beslenmeleri gerektiği gerçeği anne-babaların gündeminde yeniden ilk sıralara yerleşti. Hal böyle olunca Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç’ın günde 2 bardak sütün zekâ gelişimi açısından büyük önem taşıdığı ve okul başarısını artırdığının kanıtlandığı yönündeki açıklaması çok büyük önem kazandı.

Okul döneminin başlamasıyla öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri de gündeme geliyor. Sütün kalsiyum ve mineral açısından zengin olması nedeniyle çocukların gelişiminde önemli rol oynadığına dikkat çeken uzmanlar, çocuk ve gençlerin her gün iki bardak süt içmesini öneriyor. Uzmanlar çocukların gün içinde süt ihtiyacının karşılanması için beslenme çantalarından her gün bir kutu sütün eksik olmaması gerektiği uyarısını sık sık yineliyorlar.

İşte bu isimlerden ir olan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, haber ekibimize yaptığı değerlendirmede günde 2 bardak sütün zekâ gelişimi açısından büyük önem taşıdığını ve okul başarısını artırdığının kanıtlandığını hatırlatıp, bağışıklık sisteminin gelişmesi için de süt tüketiminin önemli olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Yeterli ve dengeli beslenebilmek için her besin grubunu tüketmeye ihtiyacımız var. Süt, et, tahıl, meyve, sebze, yağ ve şekerlerden oluşan besin grupları içinde yalnızca süt enerji oluşumunda etkili olan karbonhidrat, protein ve yağı bir arada içeriyor. Sütün enerji vermesinin yanı sıra bağışıklık sistemi açısından da önemi büyük. Mevsim değişimiyle birlikte görülen bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu üst solunum yolu enfeksiyonlarında artma olurken, içeriğinde 40’tan fazla besin öğesi bulunan sütün tüketimi, grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi hastalıklarının önlenmesinde önemli rol oynuyor”



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı