50 YIL SONRA TEKRAR TALAS´TA

50 YIL SONRA TEKRAR TALAS´TA

Talas´ta 1887 yılında kurulan dönemin Amerikan Hastanesi´nde 1950-60 yılları arasında aile hekimliği yapan Amerikalı Doktor Warren Winkler, 50 yıl aradan sonra bu kez hazırladığı kitap için yeniden Talas´a geldi.

Dr. Winkler, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım´ı makamında ziyaret ederek anılarını paylaştı. O dönemin zorluklarından bahseden Dr. Winkler, o zaman köy şimdi Talas´ın mahallesi konumundaki kırsal alanlardaki yaşadıkları sıkıntıları anlattı. 50 yıl önce antibiyotiğin bulunmadığını belirten Dr. Winkler´ın akıcı Türkçesi dikkat çekerken, ?Bu nedenle hastalar hastanede 17 günde iyileşerek taburcu oluyordu. Şimdi ise 2-3 gün antibiyotik tedavisiyle iyileşiliyor.? dedi.
Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yıllar sonra tekrar Talas´a gelen Dr. Winkler, ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, kendisine tarihi Talas´ın fotoğrafından oluşan duvar saati hediye etti. Dr. Winkler, ziyaretin ardından görev yaptığı şuan Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak kullanılan Amerikan Hastanesi´ne geçti.
Hastane binasının önünde eski günleri yâd eden Dr. Winkler, 50 yılın ardından hala eski günlerdeki gibi canlı olduğunu söyledi. Dr. Winkler, şöyle konuştu:
?50 yıl çok çabuk geçti. Hala dün gibi. Eski günlerdeki çalışıp hizmet verdiğiniz yeri görmek çok mutluluk verici. Eski arkadaşları görmek ve burada yaşadıklarımızı kitap haline getirmek için Talas´a geldim. Burada görev yaptığımda tam eğitim görememiş ama çok bilgili Salih Tokgöz adlı doktor arkadaşla görev yaptığım dönemdeki çalışmalarımızı kitap haline getiriyorum. Buradaki anılarımızı ve çalışmalarımızı kaleme alacağız. O dönemde antibiyotik dünyada yeni kullanılıyor ama Türkiye´de henüz yoktu. Enfeksiyon hastalıklarında o zamanda hastalar 17 gün hastanede yatıp taburcu oluyordu?
Talas´ın şimdi çok güzel ve gelişmiş olduğuna dikkat çeken Dr. Winkler, ?Şimdi ki Talas´ı hiçbir şeyle mukayese edemiyorum. Şaştım kaldım.? diye konuştu.

 



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ