AİLELERE ÇOCUKLARLA İLETİŞİM ANLATILDI

AİLELERE ÇOCUKLARLA İLETİŞİM ANLATILDI

Talas Belediyesi ve Talas İlçe Müftülüğü işbirliği ile ?Çocukla İletişim Nasıl Kurulmalı?? isimli konferans düzenlendi. İletişimci Sosyolog Tuğba Akbey İnan´ın konuşmacı olduğu konferansa Talas Belediyesi Başkan Vekili Esin Güneri, Talas Müftüsü Esat Yapı

Talas Belediyesi ve Talas İlçe Müftülüğü işbirliği ile ?Çocukla İletişim Nasıl Kurulmalı?? isimli konferans düzenlendi. İletişimci Sosyolog Tuğba Akbey İnan´ın konuşmacı olduğu konferansa Talas Belediyesi Başkan Vekili Esin Güneri, Talas Müftüsü Esat Yapıcı ve çok sayıda davetli katıldı.
Çocuklarla etkili iletişimle ilgili katılımcılara faydalı bilgiler aktaran Sosyolog Tuğba Akbey İnan, ?İletişim birbirimizi fark ettiğimiz anda başlar. Duygu ve düşüncelerimizi her türlü yolla anlatmaya iletişim diyoruz. Ama gerçek bir iletişim gönülden bir bağ ile mümkündür. Kendinizde olmayan bir değeri çocuğunuza veremezsiniz. Gönülden iletişim ancak güvenli bir bağ ile mümkün olur. Algılarımız, yargılarımızı belirler. Çocukla ilgili olumsuz algılarım çocuğun ihtiyaçlarını görmemizi zorlaştırır. Çocuklar kontrol edilmesi gereken varlıklar değildir. Güvenilmesi gereken bireylerdir.? dedi.
Ailelerin çocuklara bakış açısının ve yaklaşımının değişmesi gerektiğini söyleyen İnan şunları söyledi:
"Çocuğum beni kızdırmak için böyle yapıyor, yaklaşımından ?Hangi ihtiyacı karşılanmadığı için bunu yapıyor?´ algısına çevirirsek, meseleyi kişisel algılamadığımız için sorunu çözmemiz çok daha kolay olur. Her gün çocuklarla on dakika her ikimizinde seveceği şeyler yapmalıyız. Bunu isimlendirmek çocuğumuzu rahatlatacak. Gerçek bir değişim de düşüncelerin değişmesiyle olur. Çocuğa karşı algılarımızla yüzleşmeden, başka seçenekleri deneyemez, davranışlarımızı değiştiremeyiz. Çocuklarımız bizi duymazsa, bizimle göz teması kurmazlarsa, dokunmamıza müsaade etmezlerse çocuklarımızla bağımızın koptuğunu ya da bağımızın olmadığını anlarız. Aile ortamı sakin bir liman ve sığınak olmalıdır. Kişi ebeveynlerinden sevgi alması için bir bedel veya ücret ödemesi gerekmemelidir.?
Programda bir konuşma yapan Talas Müftüsü Esat Yapıcı ise, ?Çocuklarımızın kendi durumumuza, inancımıza göre yetiştirerek topluma, ülkemize insanlığa yararlı bir evlat ve en önemlisi de hayırlı bir kul olması için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Çocuklarımızı kar tanelerine benzer. Hiçbir çocuk birbirine benzemez. Her bir çocuk da bir diğerinde olmayan özellik vardır. Bu farklı özelliği geliştirip topluma faydalı insan yetiştirmek biz anne ve babaların görevidir.? diye konuştu.
Programın sonunda Başkan Vekili Esin Güneri tarafından Tuğba Akbey İnan´a ciçek takdimi gerçekleştirilirken, İnan okurlarına kitaplarını da imzaladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ