TALAS BELEDİYESİ İKİ PROJESİNE

TALAS BELEDİYESİ İKİ PROJESİNE

ORAN´DAN 1 MİLYONLUK DESTEK SAĞLADI?

   Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile hazırladıkları iki projelerine Orta Anadolu Kalkınma Ajansı´ndan toplam 1 milyon TL´lik tutarında destek sağlandığını duyurdu... Başkan Palancıoğlu sağlanan destekle hayata geçirilecek olan güneş enerji santrali hakkında da bilgiler vererek ?Santralin devreye girmesi ile tahmini olarak yıllık 600 bin TL´lik bir kazancımız olacak? diye konuştu.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu geçtiğimiz günlerde yeniden restore edilerek hizmete sunulan Mevlana Mahallesi´ndeki yaşam parkı içinde yer alan restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya ORAN´dan temsilciler de katıldı.
Başkan Palancıoğlu, Talas´ın OR-AN destekli olarak hayata geçecek olan iki büyük projesi konusunda da medya mensuplarını bilgilendirerek "Birisi tarihi Tablakaya Mahallemizde bulunan tarihi belediye binasının restorasyonu projesi, diğeri de belediyenin yıllık enerjisini karşılayacak güneş enerji santrali projesidir" ifadesini kullandı?
Belediye olarak klişeleşen anlayıştan farklı olarak hizmet vermeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Palancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü? "Restore ettiğimiz bu binayı Talas Kabul Evi şeklinde kullanacağız. Üst düzey misafirleri artık belediye binamızda değil, burada ağırlayacağız. Burada toplantılar yapılabilecek. Alt katı nikah işlemlerinin yapıldığı alan olacak. Bu binanın restorasyonu Talas için çok önemli. Bu projeyle birlikte Çamlıbel Kafe´yi yıkıp bütün mimariyi değiştirip, peyzajını yenileyerek 5 bin metrekarelik alanı Talas´ın meydanı şeklinde düzenleyeceğiz. Büyükşehir Belediyemizin önündeki gibi bir alan ortaya çıkacak. Küçük kafe ve restoran tarzında işyerlerimiz de olacak. Yaklaşık 400 bin TL´ye mal olacak, bunun yüzde 75´ni ORAN destekleyecek." diye konuştu.
Başkan Palancıoğlu, ORAN´dan destek gelen ikinci projeyle ilgili ise, "Yine belediyelere örnek olan bir proje hazırladık. Belediyemizin yıllık enerji sarfiyatı yaklaşık 400 bin TL. Bunu karşılamak için Süleymanlı Mahallemize arsası bize ait güneş enerji santrali projesi hazırladık ve yıllık tahmini olarak 600 bin TL´lik bir kazancımız olacak? dedi ve ekledi ?İhtiyacımızın dışını satarak belediyemize katkı sağlayacağız. İlk etapta yarım megavatlık kurulacak güneş enerji santralinin devamında yine yarım megavatlık kuracağımız ikinci santralle toplam 4 milyon TL´lik bir proje olacak. ORAN´dan 700 bin TL´ye yakın bir destek alıyoruz." ifadelerini kullandı.
Bu iki projenin ihalesini yakın bir zamanda yapıp 18 aydan önce tamamlamayı planladıklarını kaydeden Başkan Palancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Devletimiz şuanda girişimcilere hakikaten çok iyi destekler veriyor. Özel sektör ve kamunun da başvuracağı birçok kaynak var. Özellikle bunu vurgulamak istiyorum. Biz Kalkınma Ajansı´ndan iki destek alan çok güzel bir örnek olduk. Belediye olarak her yıl Kalkınma Ajansına bir bütçe ödüyoruz. Bu rakam 10 yılda toplandığında aldığımız desteğe yaklaşıyor. Sonuçta verdiğimiz parayı geri almış oluyoruz."



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi